, , ,

Nokia 9.3 PureView okostelefon megjelenés

A HDM Global legutolsó próbálkozása, hogy visszahelyezze a Nokia márkát a mobilpiac térképére, a 2018-as Nokia 9 PureView okostelefonnal zátonyra futott. A cég most egy 108 megapixeles és 120Hz képfrissítésű telefonnal térne vissza, ami a Nokia 9.3 PureView nevet kapta.

A Nokia_anew nevű twitter fiók folyamatosan jelentett a legújabb Nokia telefonról. A 120Hz-es kijelzőn és a több módosításon átesett 108MP-es kamera rendszeren kívül most már azt is tudni, hogy a készülék lelke a kategóriájában megkerülhetetlen Snapdragon 865 SoC lesz. A processzor előrevetíti, hogy egy újabb 5G-s készülékről beszélhetünk.

Felröppent a pletyka, hogy az LG által szállított kijelzőbe a szelfie kamerát nem pl. egy punch hole szenzorszigetbe, hanem közvetlenül a kijelző alá ültetnék be. A penta kamera rendszer pedig többek között várhatóan – a Nokia által fejlesztett „Light system” technológiát használó – 108 MP-es Samsung és 64 MP-es Sony szenzorokból fog állni. Szomorú, de egyelőre úgy tűnik, csak a fő szenzor kap optikai képstabilizálást!

A kamera folyamatosan módosítása és egyéb technikai nehézségek eredményeként, az év végéig biztosan várni kell a PureView 9.3 bemutatkozására.

Vérmesebb Nokia rajongók egyébként rögtön  az iPhone 12 egyik riválisát látják a 9.3 PureView –ban, amire lássuk be, azért elég kicsi a esély…

Forrás: phonearena.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*