, , , ,

A Counterpoint Research az eladott mobilok száma alapján összeállította a 2019-es év 3. negyedévében legtöbbet értékesített – tehát egyben a legnépszerűbb – telefonok toplistáját.

A legtöbbet eladott telefonok – 2019. harmadik negyedév

A Counterpoint Research szerint a piacon elért 3%-os eladási mutatójával az iPhone XR a legtöbbet értékesített telefon a 2019. júniustól-szeptemberig tartó időszakban. Az iPhone XR 2018 utolsó negyedéve óta őrzi elsőségét a piacon. Az Apple termékek eladásából származó bevételek 25%-át az iPhone XR telefonok adják. A 2019. szeptemberben megjelent iPhone 11 rögtön az 5. helyet szerezte meg a toplistán 1.6% eladási mutatót produkálva.

Az első számú telefongyártó Samsung három készülékkel is képviselteti magát a toplistán. A második legtöbbet értékesített telefon a Galaxy A50 (2.6%), amit a Galaxy A50 (1.9%) követ. A lista hetedik helyét 1.4%-os részesedéssel a Galaxy A20 szerezte meg,

Szintén 3 telefonnal képviselteti magát az Oppo gyár: negyedik helyen az Oppo A9 (1.6% részesedés), hatodik az A5s (1.5%) és nyolcadik az A5 (1.3%).

Érdekes hogy a belépő szintű Redmi 7A 1.2%-al a kilencedik, míg a csúcskategóriás Huawei P30csak” tizedik lett 1.1%-al. Sem a Huawei Nova, sem az Y széria készüléke nem fért fel a listára.

A top 10 legtöbbet eladott mobiltelefon összesen 17.2%-os piaci részesedést szerzett, ez 9%-os növekedési mutató az egy évvel korábban elért 15%-os eredményhez képest. Ugyanakkor a 10 legjobb telefon eladásából származó bevételek drasztikusan, 10%-al csökkentek, köszönhetően a megfizethető középkategóriás készülékeknek.

A tendencia nem igazán meglepő, hiszen a mára széles választékban elérhetőek az erős hardveres és szoftveres tudást nyújtó középkategóriás mobilok a piacon. Megfizethető áron juthatunk tripla kamerás, erős processzorral és kellő memóriával felvértezett, hosszú üzemidőt biztosító 4000mAh-s akkumulátorral szerelt telefonhoz. Az erős kínálat rengeteg vásárlót térített el a túlárazott, prémium kategóriás telefonoktól a megfizethető középkategóriás mobilok irányába. A listán ennek a folyamatnak az eredménye tükröződik vissza: három igazi zászlóshajó található meg a toplistán: iPhone XR, iPhone 11 és a Huawei P30.

A Counterpoint Reserch szerint, a jövőre érkező 5G-s telefonok némi változást hozhatnak, de a középkategóriás telefonok is biztosan képviseltetni fogják magukat a listán.

Forrás: www.soyacincau.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*