, , ,

Lehet, hogy a koronavírus-járvány sok mindent lelassított és leállított 2020-ban, de ez nem akadályozta meg a telefongyártókat abban, hogy egy csomó igazán ütős okostelefont dobjon piacra!

Ha valamikor ebben az évben új telefon vásárlását tervezzük, íme egy áttekintés az összes olyan okostelefonról, amelyek megjelenése 2021-ben várható és a mobiltelefon piac meghatározó szereplői lehetnek. (A 2021-es évben már megjelent és legjobbnak ítélt telefonokról itt olvashat)

APPLE IPHONE 13

Még ki sem futott a tökéletesre sikerült iPhone 12 szériája, máris az iPhone 13-ról szólnak a hírek.

Több forrás szerint az iPhone 13-ba csökkentett méretű (vagy szenzormentes) kijelzőt építhetnek végre. Erre már az iPhone X óta várunk.

Design tekintetében az iPhone 12 telefonhoz hasonló külsővel érkezik a 13-as modell, de a hátlap lehet egy sokkal stabilabban fogható bevonatot kaphat.

A kiszivárgott képek alapján mindenestre egy vastagabb készülékházat kell majd megszoknunk a jövőben. Ennek elsődleges oka az új kamerarendszer lehet. Új optikai képstabilizátorról, többlencsés ultraszéles kameráról és asztrofotográfiás fejlesztésekről hallani. Ez utóbbi a csillagos égbolt illetve bármilyen csillagászati jelenség megörökítését szolgálja.

A kijelző is jelentősen fejlődhet, 120Hz-es képfrissítés mindenképpen az elvárt kategóriát jelentené végre az Apple-től. Az új OLED panel mindig aktív kijelzőként funkcionál majd, tehát sohasem kapcsol ki teljesen. A legfontosabb információk így mindig láthatóak lennének, kb. úgy mint az Apple Watch 5 és 6 órák esetében.

A tárhely mérete is ugráson eshet át, sokan szeretnének már 1TB-os iPhone telefont a kezünkben tartani.

A tipikusan szeptemberre időzített Apple megjelenések idén lehet hogy októberre tolódnak, de az biztos, hogy a következő hónapokban folyamatosan új részletek derülnek majd ki a legújabb iPhone 13 telefonról.

HUAWEI P50 PRO

Minden jel arra utal, hogy a Huawei készen áll legújabb, P sorozatának bemutatására, akár már idén tavasszal. Ahogy telik az idő egyre pontosabb képet kaphatunk arról, milyen telefonra számíthatunk az amerikai büntetővámokkal súlytott, ám ennek ellenére, folyamatosan piacvezető technológiát alkalmazó kínai óriástól.

A megbízható forrásnak számító OnLeaks egészen pontos képet közölt a P50 Pro telefonról, mely a legelső okostelefon lehet, amelyik megkapja a házon belül fejlesztett Harmony operációs rendszert.

A képek egy egészen hagyományos megjelenésű telefont vázolnak elénk, a hátlapi kamerasziget azonban jelentősen eltér a megszokottól. A malacorr-nak csúfolt kamera már több forrásban felbukkant, legutóbb pl. a huweicentral.com oldalán. A hatalmas körökben 2-2 kamera kap majd helyet. Az egyik ezek közül egy egészen hatalmas, 1 hüvelykes Sony IMX800 szenzor 50MP felbontással.

A P50 egyébként 6.3 hüvelykes kijelzőt kaphat magas frissítési frekvenciával, a készülékház vastagsága 8.3mm is lehet, ebbe a számba szerencsére már beleszámították a kamerák kitüremkedését is.

Az új P sorozatban biztosan látni fogjuk a Huawei Kirin 9000 5G processzorát és néhány komoly kamerafejlesztést, de ha az Egyesült Államok Huawei-re vonatkozó korlátozásai nem változnak elég gyorsan, akkor ezen a csúcskészüléken sem lesznek a Google alkalmazásai és szolgáltatásai elérhetőek.

Google Pixel 5a (Image credit: Steve Hemmerstoffer/Voice)

GOOGLE PIXEL 5A

A dolgok kissé összekuszálódtak Pixel 4a, a Pixel 4a 5G és a Pixel 5 között, amelyek mindegyike a múlt év végén jelent meg. Különösen a Pixel 4a 5G és Pixel 5 között mutatkozik sok hasonlóság. A helyzetet most tovább bonyolítja a Pixel 5a idén tervezett megjelenéséről felröppent pletykák.

A OnLeaks által megszellőztetett Pixel 5A külseje gyakorlatilag semmi eltérést nem mutat a Pixel 4a 5G okostelefonhoz képest.

Bár felröppent a hír, hogy chiphiányra hivatkozva elmarad a Pixel 5A telefonok idei bemutatója, a Google határozottan kiállt az augusztusi megjelenés mellett, igaz várhatóan csak Amerika és Japán kap majd a telefonokból.

A Snapdragon 765G chippes Pixel 5A megjelenése azért is fontos, mert ez a telefon lehet az első, ahol a Google bemutatja az  Android 12 rendszert.

SAMSUNG GALAXY Z FOLD 3

A Samsung Note sorozat várható nyugdíjazása után az összehajtható kijelzős, S Pen ceruza támogatású Galaxy Z Fold 3 lehet a Samsung új prémium kategóriás csúcskészüléke? Minden jel arra utal, hogy igen! A hatalmas, tablet méretű kijelző és az érintőceruza támogatás tökéletesen alkalmassá teszi a Z Fold 3-t hogy akár utazás vagy nyaralás közben is munkára foghassuk ezt a készülékcsodát.

A LetsGoDigital által alkotott koncept képek betekintést engednek számunkra, milyen telefonra számíthatunk? Úgy tűnik visszaköszön pár, a Galaxy S21 szériánál megismert design elem.

A Galaxy Z Fold 3 megjelenése akár már júniusban megtörténhet és olyan fontos tudásról is érkezett már hír, mint a kijelző alá rejtett kamera vagy a 120Hz-es képernyőfrissítés, a külső és belső kijelzők esetében. Ez utóbbi információt Ben Geskin hivatalos szivárogtató még azzal egészítette ki, hogy a Z Fold 3 még karcsúbb lehet, mint azt korábban vártuk.

Emellett a Samsung a pletykák szerint 2021-re egy megfizethetőbb Galaxy Z Fold modellt is piacra dob, amelyet várhatóan Galaxy Z Fold FE-nek hívnak majd, követve a Galaxy S20 FE példáját.

A költséghatékonyság érdekében azonban az S Pen érintőceruzáról nagy valószínűséggel le kell majd mondanunk…

Forrás:stuff.tv


Vélemény, hozzászólás?

*

*