, , , ,

Itt vannak az első újdonságok, amiket az új iPhone XS vagy XS Max telefonokkal már most megtehetsz.

1. Készíts Memoji-t!

Az előlapi kamera több lehetőséget is rejt magában: feloldja telefonod az arcod alapján, szelfie-t készít és nem utolsó sorban: Memojit!

A Memoji picit olyan, mint az Animoji, pontosabban annak a nagytestvére mivel kibújhatsz végre a kutya-, majom-, cicabőrből és a saját arcodat használhatod vicces és animált profilod létrehozásához.

Memoji iOS készítés

2. Shortcuts alkalmazás

Az Apple legizgalmasabb alkalmazása nem a telefonoddal együtt érkezik, hanem le kell töltened. A Shortcuts alkalmazás a Siri –vel (és akár más alkalmazásokkal is) együttműködve lehetőséget nyújt neked, hogy egyszerű beszéd parancsokkal (Milyen idő lesz ma? Kapcsold be a rádiót…stb) irányítsd a telefont. A lehetőségek korlátlanok, bármilyen parancsot betaníthatunk.

Sok alkalmazásban már elérhető a Shortcuts funkció: Pandora, Streaks, PCalc, CARROT Weather, The Weather Channel, Things, Sky Guide, Citymapper, Google News, TripIt, Trello, Monster Job Search, Bear, Ulysses.

3. Kezeltesd a mobilfüggőséged!

A Screen Time alkalmazás nyomon követi mennyi időt és mivel töltesz a telefonoddal. Figyelmeztet, ha túlléptél egy egészséges szintet. Ígéretek szerint abban is segít, hogy lecsökkentsd a telefonnyomkodással eltöltött időt…

4. Személyazonosság több kivitelben

A tesztek során úgy tűnt, az új iPhone telefonok arcfelismerő funkciója bizonyos esetekben cserbenhagyja az embert, pl. ha szemüveget visel. Mostantól több személyiséget is beállíthatunk, illetve több arc profilt rögzíthetünk a feloldáshoz. Akár családtagjaink arcát is.

5. Élet a Home gomb nélkül

Talán életed legnehezebb része lesz megszoknod és megtanulnod hogyan élj a jövőben Home gomb nélkül. Kitartás!

6. Fizess Apple Pay-el!

Aki eddig nem tette, mostantól bankkártya helyett akár Apple Pay-el is kifizetheti a sört kedvenc vendéglátóipari egységében, persze ha ott elfogadják ezt a fizetési eszközt.

7. Még profibb Portrait mód.

A dSLR kamerák tudását megközelítve készítheted el a jobbnál jobb és hangulatosabb felvételeket a tovább fejlesztett kamera szoftvernek köszönhetően.

8. Tanuld meg újraindítani!

Bizony még az iOS is újraindításra szorulhat néha. A Home gomb hiányában picit nehezebb dolgod lesz. Íme, a lépések:

  1. Nyomd le, majd engedd fel a hangerő növelés gombot
  2. Nyomd le, majd engedd fel a hangerő csökkentése gombot
  3. Nyomd le és tartsd nyomva az oldalsó gombot addig amíg a képernyő ki majd bekapcsol. Amikor megjelenik az Apple logó, engedd fel a gombot.

9. Legyél fejlesztő!

Csatlakozhatsz a tesztelők csoportjához és részt vehetsz a legújabb iOS 12.1 beta operációs rendszer kipróbálásában. Ehhez látogass el a beta.apple.com  weboldara.

Forrás: cnet.com, internet


Vélemény, hozzászólás?

*

*