, , , ,

Legjobb kamerás mobil a Huawei P40 Pro telefon

Korábbi összehasonlításunkban már kiemeltük a legújabb Huawei P40 Pro kameraképességeit, most a DxOMark oldal tesztcsapata a legjobb mobilos kamerának választotta a telefont.

A tesztek összesített pontszáma 128 amivel a Huawei P40 Pro a toplista elejére ugrott, megelőzve az Oppo Find X2 Pro-t és a legújabb Xiaomi Mi 10 Pro csúcsmobilokat!

Videózásban 105 ponttal lett szintén első a Huawei, de a 103 pontra értékelt szelfie kameratudás is a legmagasabb valamennyi telefon között.

Huawei P40 Pro legjobb kamera tudás

A nagy rivális Samsung Galaxy S20 okostelefont sajnos még nem tesztelte a DxOMark ezért még változás állhat be a sorrendben.

Emlékeztetőül: a P40 Pro telefon 50 megapixeles szenzora hatalmas 1/28″ méretű un. quad-bayer érzékelő. A rendszer része még a 40 megapixeles ultraszéles látószögű, 1/1.54″ méretű érzékelő és a 12 megapixeles telefotó kamera periszkóp modullal. A P30 Pro-hoz hasonlóan 5× optikai, 10× hibrid és 50× digitális zoomot használhatunk. Természetesen a kamerarendszer része egy ToF mélység érzékelő egység is.

Az értékelés során kiemelték a lenyűgöző zoom értéket és az így készített képek alacsony zajszintjét. A kétfázisú érzékelésre épülő autofókusz rendszert a legjobban ítélték a konkurencia telefonjaival összehasonlítva.

Huawei P40 Pro a legjobb fotó és videó kamera okostelefon

A nagyméretű érzékelőknek és nagyobb pixelszámnak köszönhetően a P40 Pro alacsony fényviszonyok esetén is jobbnak bizonyult a versenytársaknál.

A portrémód elmosott háttér (bokeh) effektje és az ultraszéles látószögű kamerával készült képek is prémium minőséget hoztak.

A DxOMark videók rögzítésre is a Huawei P40 Pro-t tartja jelenleg a legjobbnak!

Az előlapi kameráról is ejtve pár szót, a szelfie kamera tudása 3 ponttal veri az előlapi kategóriában korábban legjobbnak számító Nova 6 5G telefont.

Huawei P40 Pro okostelefon teljes adatlap és specifikáció.

Forrás: DxOMark


Vélemény, hozzászólás?

*

*