, ,

Akár 200 méteres kapcsolatra is képes lesz a legújabb, HiSilicon Hi1103 chip-re épülő bluetooth technológia.

A számok egészen elképesztőek, akár a wifi hatótávolságát is lenyomják. A Honor állítása szerint a megnövelt teljesítményű bluetooth kapcsolat akár 200 méter távolságban is képes kapcsolódni. A Hi1103 chip-et vezérlő mesterséges intelligencia elemzi a környezeti adottságokat és a legjobb átviteli eredmény érdekében állítja be a bluetooth jelerősséget. Az új chip az Enhanced Bluetooth funkciónak köszönhetően az átlagos bluetooth kapcsolatnál jobban teljesít a falak vagy más akadályok által lefedett környezetben is.

Nagy igénybevétel során amennyiben szükséges, az átviteli teljesítmény megduplázható. Természetesen ezt a funkciót is mesterséges intelligencia felügyeli.

A tesztek során egy BeatsX bluetooth fejhallgatóhoz 244.3 méter távolságban tudtak csatlakozni! Ez az érték a zenelejátszásra vonatkozik, hívás fogadására 265 méter volt a rekord távolság.  A legnagyobb telefongyártók a Honor hatótávolságától akár 100 méterrel is elmaradnak.

Bluetooth hatótávolságok

A hatótávolságot a wifi hálózat használata is befolyásolhatja – ha a két antenna átfedésben dolgozik – ezért az antennák optimális használatát is a chipre bízták.

Forrás:soyacincau.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*