, ,

Egyelőre a világ második legnagyobb telefon gyártója a Huawei, de ha így folytatja, hamarosan övé lehet a pole-pozíció !

Az IDC és Strategy Analytics cégek által megvizsgált eladási mutatókból kiderül, hogy az utóbbi hónapok eladási eredményei egyértelműen a kínai Huawei-t hozzák ki győztesnek. 2017-ben sikerült átvennie a második helyet az Apple-től, de az igazi áttörést a 2019-es év hozta. Míg 2018-ban 39.3 millió telefont értékesített, 2019 első negyedévében ez a szám már 59.1 millióra ugrott!

Mobiltelefon eladási statisztika 2019, a Huawei telefon eladás nő, az Apple és Samsung csökken

A mobil piac eladási mutatói 2019 első negyedévében

Az Apple eladási mutatója az év azonos szakaszát nézve 52-ről, 36-43* millióra (*hivatalos eladási adatokat az Apple mostanában nem publikál) esett vissza. A Samsung eladások is csökkenő tendenciát mutattak: 78.2 millióról estek vissza 71.9 millióra.

Mobiltelefon eladási statisztika 2018

A mobil piac eladási mutatói 2018 utolsó negyedévében

Ha nincs a Huawei által mutatott növekedés a mobil piac stagnáló vagy romló eredményeket produkálna. A Sony felére redukálta alkalmazottai számát, de az LG is kénytelen volt átköltöztetni mobil részlegét Dél-Koreából Vietnámba, hogy így csökkentse gyártási költségeit. A HTC már egyáltalán nem gyárt mobiltelefonokat.

Külön kiemelendő, hogy a Huawei-t folyamatos támadásokkal és a piacról való kizárással sújtják Amerikában, így növekvő eladási mutatói „csak” a kínai és európai eladásokból származnak.

Forrás: hybridtechcar.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*