, , , ,

Nagy a harc a világ első grafén akkumulátoros mobil telefonjáért. A Huawei és a Samsung vív egymással, melyik gyártó telefonja lesz először ezzel a technológiával felvértezve.

A verseny eldőlni látszik, lévén 2020 elején érkezik a Huawei legújabb zászlóshajója: a P40 és P40 Pro telefon. A 2 mobiltelefon számos új technológiai újítás mellett forradalmi akkumulátor megoldást kínál elsőként a világon.

Legújabb Huawei P40 és P40 Pro telefon, technikai részletek, hírek

A Huawei P40 Pro egy masszív, 5500 mAh-os szuper könnyű és tartós grafén akkumulátor telepet kap, ami 70%-os méretcsökkenést tesz lehetővé egy lithium-ion akkuval szemben (azonos kapacitás mellett). Szintén a csúcstechnológiának köszönhetően, az akkumulátor 50W teljesítményű gyorstöltésre képes, ez a teljesítmény 0-ról 100%-ra kb. 45 perc alatt képes feltölteni a telepet.

Bár a Samsung is régóta végez kutatásokat grafén akkumulátorokkal, eddig a Huawei az első gyártó, akinek kereskedelmi forgalomba került termékében ez a technológia megtalálható. Ez jelentős versenyelőnyt jelent a konkurenciával szemben.

A Huawei P40 Pro telefonról kiszivárgott információk szerint, az új telefon 6.5 hüvelykes QuadHD+ felbontású, 120Hz képfrissítésű OLED panelt kap, egészen magas, 98%-os kijelző aránnyal, így a panelt egy egészen vékony káva fogja csak közre.

Az öt egységből álló fő kamera rendszer Leica lencséket használ. Elöl egy dupla szelfie kamera lesz beépítve, melynek egyik tagja egy széles látószögű érzékelő.

Rengeteg fontos technikai részletet azonban még a homály fed, például arra a – sokakat izgató – kérdésre sincs még válasz, hogy milyen operációs rendszerrel dolgozik majd a legújabb Huawei mobil.

Forrás: mobygeek.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*