, , ,

Huawei MatePad Pro tablet megjelenés, tudás, árak

A Huawei gyárban mind megjelenésében, mind elnevezésében nagyon hasonló tablet-et alkottak. Meg sem próbálták eltitkolni a közvetlen hasonlóságot. Kérdés, vajon sikerül-e az Apple által tökélyre fejlesztett iPad Pro (és operációs rendszerének, az iPadOS-nak) minőségét reprodukálni (korlátozott) Android rendszeren és Huawei technológiával?

Nos, a MatePad Pro táblagép igencsak jól sikerült! A 10.8 hüvelykes kijelző 2560×1600px felbontással és 280 ppi vagyis pixelsűrűséggel működik. Az iPad Pro kijelzőnél ugyanez az érték „csak” 264 ppi. A MatePro 90%-ra növelte a képernyő és tablet egymáshoz viszonyított arányát, a megjelenítő panel a DCI-P3 színtér teljes tartományát lefedi, 540nits fényerő mellett.

Annak ellenére, hogy az iPad Pro-nál egy kicsit kisebb a MatePad Pro, a tablet tömege és vastagsága valamivel nagyobb lett: 492g és 7.99mm.

A quad rendszerű hang és mikrofon rendszeren túl, kiemelendő a 3D –s hőelvezetési technológia, ami a túlmelegedés ellen nyújt biztos védelmet.

A hűtőrendszer a Huawei saját gyártású, 7nnm technológiás Kirin 990 processzorának nyújt védelmet. A CPU munkáját 8 GB RAM és 256 GB/ 512 GB belső memória segíti. A tárhely mérete – szintén Huawei – Nano Memory kártyával bővíthető 256 GB-ig.

Az energiaellátás biztosítása egy 7250 mAh-s akkumulátor feladata, amit USB-C porton táplálhatunk 40W SuperCharge gyorstöltéssel. Lehetőségünk van vezeték nélkül is tölteni, ezt 27W teljesítménnyel tehetjük. Nagy előnye a MatePad Pro tabletnak, hogy támogatja a reverse charging technológiát, vagyis más eszközöket is tölthetünk vele, ráadásul vezeték nélkül!

Az iPAd Pro riválisaként természetesen a MatePAd Pro is támogatja a mágneses, külső billentyűzetek használatát valamint használható hozzá az un. M-pencil érintőceruza is, amit használat után vagy a töltéshez egyszerűen a tablet tetejére illeszthetünk.

Látható, hogy a Huawei igazán mindent megtett, hogy technológiailag felvegye a versenyt az iPad Pro-val. Azonban tudjuk, ami igazán különlegesség és utánozhatatlanná teszi az iPad-ot, az nem a hardverers tudás, hanem a szoftver, vagyis az iPadOS rendszer.

A MatePad Pro nehéz helyzetből indul: az EMUI 10.1 felhasználó felület alapját az Android 10 biztosítja viszont a Google szolgáltatások (Google Mobile Services) nélkül! Tehát még azt sem mondhatjuk, hogy egy full android-os tabletet tartunk a kezünkben…szerencsére a Huawei saját alkalmazás áruháza (Huawei App Gallery) folyamatosan bővül és fejlődik, így az MatePad igazán megtesz mindent, hogy teljes legyen az iPad élmény. A Huawei App Gallery már a 3. legnagyobb alkalmazás oldal a Google és az Apple Store mögött. Több mint 400 millió aktív felhasználóval!

A több ablakos megjelenítés és a párhuzamosan futó alkalmazások, igazi iPadOS élményt varázsolnak Huawei módra. Ráadásul az App Multiplier-nek köszönhetően ugyanabból az alkalmazásból akár többet is futtathatunk egyszerre. Szintén előny, hogy aki amúgy is Huawei eszközzel rendelkezik, a „Huawei Share” segítségével könnyen összekötheti és megoszthatja, pl. kivetítheti eszközei között a tartalmakat.

Ráadásul a MatePad Pro már támogatja az 5G hálózatot is, amire az iPad Pro tablet még nem képes.

A Huawei MatePad Pro árai a következő módon alakulnak:

Huawei MatePad Pro WiFi
6GB RAM+128GB tárhely – 549 €
8GB RAM+256GB tárhely – 649 €
8GB RAM+256GB tárhely (M-pencil, Vegan Leather) – 749 €

Huawei MatePad Pro 4G/LTE
6GB RAM+128GB tárhely – 599 €
8GB RAM+256GB tárhely – 699 €

Huawei MatePad Pro 5G
8GB RAM+256GB tárhely – 799 €
8GB RAM+512GB tárhely – 949 €

Forrás: soyacincau.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*