, , , ,

Az AirPods fülhallgató olcsóbb alternatíváját keressük? Íme, néhány igazán megfizethető árú készülék, amiket mindenképpen érdemes kipróbálni!

Rengeteg olcsó vezeték nélküli fülhallgató közül válogathatunk jó felhasználói értékelésekkel és visszajelzésekkel. Vajon az iPhone és Android rendszerekkel egyaránt együttműködő fülhallgató alternatívák elég jók, ha nincs pénzünk AirPods-ra?

Összehasonlításunkban kifejezetten a költséghatékony megoldásokat keressük a 20.000 Ft körül elérhető fülhallgatók között válogatva.

JLab JBuds Air vezetéknélküli fülhallgató

1. JLab JBuds Air vezetéknélküli fülhallgató

A legjobb minőségű, olcsó vezeték nélküli fülhallgató

Üzemidő: 4 óra | Bluetooth 5.0 hatótáv: 10 m | Digitális asszisztens: igen | Funkciók: Izzadságbiztos, Mikrofon |

Előny: lenyűgöző hangzás, 3 hangzás, hosszú üzemidő (4 + 10 óra)

Hátrány: fapados design, bejövő hívás fogadása csak az egyik hangszórón

Az első számú olcsó és vezetékmentes fülhallgató! A remek hangzású JLab fülhallgató munkához vagy sportoláshoz egyaránt ideális választás. 3 előre beállított hangzásmód közül választhatunk (Balanced, Bass Boost, Signature). A Bass Boost kiemelt mélyhangokkal leginkább sportoláshoz ideális, míg a Signature üzemmód a középtartományra fókuszál.

Az akkumulátor 4 óra működést biztosít, de a töltőtokba helyezve további 10 óra zenehallgatást garantál.

A fülhallgató IPX55 besorolással rendelkezik tehát izzadás és szennyeződés álló.

A fülhallgató oldalán elhelyezett gombokkal irányíthatjuk a lejátszási listát és a hangerőt, a beépített mikrofonnal pedig a Siri vagy Google Asszisztens programoknak adhatunk hangvezérléssel parancsokat.

Bár a fülhallgató viselése hosszú órákon át kicsit kényelmetlen lehet, de egy edzést simán lenyomhatunk vele.

TaoTronics TWS TT-BH053 (SoundLiberty 53) vezetékmentes fülhallgató

2. TaoTronics TWS TT-BH053 (SoundLiberty 53)

Jó minőségű, sztereó sport fülhallgató olcsón

Üzemidő: 5 óra | Bluetooth 5.0 hatótáv: 10 m | Digitális asszisztens: igen | Funkciók: IPX7 besorolás, Mikrofon | Töltés: microUSB

Előny: erőteljes hangzás, hosszú üzemidő (5 + 40 óra)

Hátrány: lassú virtuális asszisztens kapcsolat, micro-USB töltés

Kedvező ára ellenére a TaoTronics erőteljes hangzást és hosszú üzemidőt biztosít. A középhangok tiszták, a mélyek pedig az AirPods hangzását idézik. A 6 mm-es hangszórók zajszűrő technológiával tiszta és hibátlan audioélményt biztosítanak.

A TaoTronics másik erőssége a kategóriában egyedülálló 40 órás lejátszási idő, legfeljebb 5 óra teljes töltéssel. Ráadásul további 36 órán át használható a mellékelt töltődobozban.

A kialakítás és az irányítás lehetne kifinomultabb. A gesztusvezérlés sokszor túlérzékeny és néha hibázik hangerőszabályzás vagy az asszisztens irányítása közben.  A kapcsolat felépítése a Siri vagy Google asszisztenssel néha másodperceket vesz igénybe, így egy picit mindig várni kell, hogy az említett programok megértsék az utasításokat.

A fülhallgató IPX7 besorolású, vízálló kialakítású.

 

Enacfire E18 Plus olcsó, vezeték nélküli fülhallgató

3. Enacfire E18 Plus

Kielégítő hangzás és kényelmes vezetékmentes töltés

Üzemidő: 8 óra | Bluetooth 5.0 hatótáv: 10 m | Digitális asszisztens: igen | Funkciók: IPX7 besorolás: izzadság és vízvédelem, Mikrofon

Előny: innovatív töltő, beépített asszisztens, jó üzemidő

Hátrány: alacsony hangok minősége változó, gyenge hangminőség hívás közben

Az Enacfire E18 Plus megbízható választás azoknak, aki egy megfelelő hangzású és megbízható vezeték nélküli készüléket keresnek. A közép és magas hangok tiszták, a mély hangok azonban vegyes minőséget nyújtanak. A 3D sztereó hangzás minőségéről CVC 8.0 technológiás zajszűrés gondoskodik.

Az Enacfire fülhallgatója beépített mikrofonnal rendelkezik így használhatjuk Siri és Google asszisztens irányítására. A vezeték nélkül is tölthető, könnyű töltődoboz 15 óra extra üzemidőt biztosít. Ez az innovatív töltő lehetővé teszi, hogy a fülhallgatót 4 alkalommal töltsük fel, így 15 órás futási idő áll rendelkezésre.

Sajnos a telefonhívás minősége nem túl jó, ráadásul csak mono minőségben hallható.

Anker Liberty Air vezeték nélküli fülhallgató

4. Anker Liberty Air

Kiváló hangzás, átlagos tudással párosítva

Üzemidő: 5 óra | Bluetooth 5.0 hatótáv: 10 m | Digitális asszisztens: igen | Funkciók: IPx5 besorolás, kettős mikrofon

Előny: IPX5 védelem, AAC hang

Hátrány: gyenge anyaghasználat, micro-USB töltés, irányítás

Az Apple AirPods árának feléért egy összesen 20 órányi zenehallgatásra képes vezeték nélküli fülhallgatót kapunk. Az 5 órás üzemidőt a töltőtokkal akár 15 órányi extra idővel toldhatjuk meg.

A telefonhívások hangminőségért a dupla mikrofon és a zajszűrő funkció felel. Garantált, hogy az utcán vagy akár egy zsúfolt buszon is tisztán érthető marad a hangunk.

Az IPX5 besorolású, izzadás védett fülhallgató oldalsó gombját nyomva tartva hívhatjuk életre a beépített asszisztenst. Az érintésre érzékeny gombok használata azonban némiképp problémás: sokáig tarthat megszokni a gombok helyes használatát.

Az AirPod töltőjére hasonlító dobozba mágnesesen rögzülnek a fülhallgató egységek. A töltés végeztével a fülhallgatók automatikusan kapcsolódnak, ahogy kivesszük őket a dobozból. Ugyanez a gyorsaság sajnos nem mondható el, ha több eszközzel is párosítjuk a készüléket. Manuálisan kell a bluetooth kapcsolatot megszakítani majd párosítani, ha eszközt szeretnénk váltani.

 

Forrás:


Vélemény, hozzászólás?

*

*