, ,

A hamarosan megjelenő, 10× optikai zoomos Huawei P40 Pro okostelefon kamerája még komolyabb képességekkel rendelkezik majd, mint a Huawei P30 Pro, pedig az sem volt kispályás…

Kiszivárgott képen a legújabb Huawei P40 Pro telefon

A Huawei zászlóshajók rendre a csúcsminőségű kameráikkal veszik fel a versenyt a konkurencia (szintén prémium) telefonjaival. A P40 Pro-ba épített 10× optikai zoomos rendszer közvetlen riválisa a Samsung Galaxy S20 Ultra telefon lehet.

Egy @Rodent950 nevű felhasználó által a twitteren megosztott bejegyzés szerint, a Huawei P40 Pro fő kamerája egy 52 megapixeles, un. hexadeca bayer elrendezésű egység lesz. A Hexadeca elnevezés arra utal, hogy az érzékelő 16 pixelből állít össze 1 pixelt, miközben 3.25 megapixeles képeket készít. Ez az alacsony pixelszám az alacsony megvilágítási körülmények között is szép képeket tesz lehetővé.

A képpontok ilyen mértékű kombinálása opcionális képesség lesz. Az érzékelő 4-ből 1 pixel előállítására is képes, 13 megapixeles képek készítése során.

A P40 Pro másik érdekes képessége, hogy ellentétben a más telefonokban használt RGB mód helyett, RYYB (vagyis vörös, sárga, sárga és kék) színszűrőt használ. Ez a módszer a P30 Pro telefonba került először.

Huawei P40 Pro kamerarendszer

Szintén a Huawei P30 és Mate 30 telefonban megismert, 40 megapixeles egység lesz a rendszer ultraszéles érzékelője. Ez a szenzor 4 pixelből állít elő 1 pixelt, és 10 megapixeles képeket rögzít.

A kamera rendszer biztosan rendelkezik majd mélység- és színhőmérséklet érzékelő szenzorral.

Ezek a Huawei P40 Pro kamera képességek már korábban is felmerültek a világhálón, a sorozatosan kiszivárgó képek is hasonló kamera felszereltséget támasztanak alá.

Szerencsére nem sokat kell már várni a válaszokra, a Huawei március 26-án rántja le a leplet a legújabb Huawei P40 szériáról.

Forrás: www.techradar.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*