, ,

Az Oppo Find X széria bemutatója során az Oppo lerántotta a leplet a legújabb okosórájáról, az Oppo Watch-ról is. Az Oppo Watch külsőre talán túlságosan is az ikonikus Apple Watch-ra hasonlít, viszont a nagy testvér számos olyan tudással nem rendelkezik, amivel a legújabb Oppo okosóra igen.

A legújabb Oppo Watch okosóra hírek és részletek

Az Oppo Watch 2 méretben elérhető: 41 és 46 mm-es változatban. Előbbi fémötvözet, utóbbi alumínium házat kapott, de elérhető egy prémium változat is.

Bár tagadhatatlan az Apple Watch hasonlóság, az Oppo Watch egy un. 3D-s hyberbolid AMOLED kijelzővel rendelkezik, lekerekített és gyakorlatilag keretmentes, Full view megjelenéssel.

A 41 mm-es óra 1.6 hüvelykes, 320×360px felbontású, 300ppi értékű AMOLED kijelzőt, a 46 mm-es változat pedig valamivel nagyobb, 1.91 hüvelykes, 402×476px és – az Apple Watch pixel sűrűségével azonos – 326ppi-s megjelenítővel bír.

Természetesen az okosóra szíja és megjelenése testreszabható. Rengeteg különböző színű és anyagú szíjból válogathatunk.

Az Oppo Watch okosóra dual chip rendszert használ: Qualcomm Snapdragon 2500 felel a teljesítményért és Apollo 3 a jobb üzemidőért. Ez egyébként rendkívül jó: a 40 órás üzemidő kétszeres az Apple Watch okosóráknak de még a Xiaomi Watch-nál is 4 órával több! Az un. Power Saver Mode-ot választva 21 napos üzemidő is elérhető, de természetesen így le kell mondanunk az okosóra legtöbb szolgáltatásáról.  Márpedig abból rengeteg van. A ColorOS rendszert futtató okosóra saját alkalmazásai mellett rengeteg appot letölthetünk az alkalmazás áruházból. A letöltött programok tárolására 8 GB áll rendelkezésünkre. Az Oppo okosóra belső memóriája 1 GB.

Az Oppo Watch akkumulátora fejlett VOOC gyorstöltéssel (VOOC Flash Charging) táplálható, 15 perces töltés 46%-ra míg 75 perc 100%-ra tölti az óra telepeit.

Az NFC támogatás mellett, beépített GPS, 2.4GHz Wifi és 4.2 Bluetooth és 3G/LTE kapcsolatra képes az eSIM-es Oppo Watch.

Az egészségmegőrzés érdekében beépített optikai szívritmus mérő (EKG) és alvásfigyelő funkció került az órába. Az Oppo szinkronizálható a legnépszerűbb egészségmegőrző alkalmazással így az óra által mért értékek folyamatosan nyomon követhetőek és elemezhetőek.

Az Oppo Watch 46mm-es változata 50 méterig vízálló, a 41mm-es pedig 30 méterig.

Az Oppo okosórája Kínában, március 24-én kerül hivatalosan forgalomba.

Technikai adatok:

  • Méret: 41mm / 46 mm
  • Kijelző: 1.6” 320×360px / 1.91” 402×476px
  • Processzor: dual CPU, Qualcomm Snapdragon 2500 és Apollo 3
  • Memória: 1 GB RAM, 8 GB tárhely
  • Hálózat: 3G/LTE eSIM kártyával
  • Kapcsolatok: Bluetooth 4.2, 2.4GHz WiFi, GPS, NFC
  • Funkciók: optikai szívritmus figyelő (EKG), alvásfigyelő
  • Vízálló: 3AT (30 méter) / 5AT (50 méter)
  • Szoftver: ColorOS

Forrás:cnet.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*