, ,

Az okosórák (aktivitásmérők) piacán széles a kínálat az olcsóbb kategóriás (Mi Band 4) óráktól a drágább (Apple Watch) vagy professzionális órákig (Garmin).

Legújabb Suunto 7 aktivitásmérő okosóra Google Wear OS rendszerrel

Erre a piacra próbál most betörni az 1936-ban (!) alapított, finn székhelyű Suunto cég a Google Wear OS rendszert futtató, fejlett tudású okosórájával, a Suunto 7-el.

A Suunto 7 okosóra talán a legjobban felszerelt kültéri Wear OS eszköz jelenleg a piacon, Olyan szolgáltatásokat kínálva, mint a beépített GPS tracking, offline térkép használat, szívritmusmérés (EKG), magassság mérés, alvásfigyelés és 70 különböző aktivitásmérés. A Google Wear OS rendszerrel együtt elérhető a Google Pay, Google Assitant, Google Play store és Google Fit szolgáltatás is.

Az offline is elérhető térkép 15 különböző aktivitáshoz külön heatmap, aktivitásfigyelő megjelenést biztosít.

Az edzés közben elért eredményeinket természetesen egy mozdulattal megoszthatjuk a Suunto app vagy a népszerű aktivitásmérő alkalmazásokkal, mint a Strava, Endomondo vagy TrainingPeaks.

Az Suunto 7 üzemidejét más Wear OS rendszerű órákkal összehasonlítva jól teljesít, de nem érhet pl. egy Garmin nyomába.  Normál használat során 48 órás akkumulátor idővel számolhatunk, ami komolyabb (pl. GPS) használat esetén könnyen 12 órára eshet vissza.

Az alacsonyabb üzemidő egyik oka a karcálló, 1.97 hüvelykes OLED érintőpanel lehet (a Garmin nem használt érintőképernyőt óráiban). Az ütés, víz és porálló Suunto óra a Gorilla Glass védelmének és a fizikai gomboknak hála a legmostohább körülmények (eső, sár, hó) között is használható.

A Snapdragon Wear 3100 processzoros óra 50 méterig vízálló és 70g súllyal bír.

A január 6-án indult előrendelési akcióban a Suunto 7 okosóra 479 dollárért vásárolható meg.

Forrás: www.suunto.com

 


Vélemény, hozzászólás?

*

*