, , ,

Egyre több és több pletyka (információmorzsa?) lát napvilágot a soron következő iPhone 12 okostelefonról.

A „Let’s go digital” által publikált egyik füles szerint: az ősszel megjelenő iPhone 2020 kijelzőbe épített Touch ID azonosítást kaphat, amivel az iPhone 11 és iPhone X telefonokat végül nem ruházták fel.

Legújabb hírek a 2020-as Apple iPhone 12 telefonról: 5G támogatás, bionikus A14 chip

Ezen túlmenően az új iPhone telefon végre megszabadulna a szenzorsziget (notch) bevágástól – vagy legalább csökkentené a notch méretét – és egy egyedi designba burkolt FullView kijelzővel törné meg a mai telefonok – sokszor túl egységes – megjelenését, a megjelenítő panel oldaláról nézve.

Az már korábban kiderült, hogy a legújabb 5 nm-es gyártástechnológiával készülő, bionikus Apple A14 chippek gyártása 2020 második negyedévében már gőzerővel beindul a TSMC által, hiszen ezt a processzort építik majd az iPhone 12, iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max mobilokba.

Az 5 nm-es lapkakészlet óriási ugrást jelent majd a 7 nm-es Apple A13 processzorhoz képest – több tényezőn túl – a teljesítményben például 8%-os gyorsulást is elérhet a legújabb chip, de az üzemidő is jelentősen, akár 20%-al javulhat.

Szintén nagy ugrást jelent majd az iPhone-ok tudásában, hogy egyes források (pl. Fast Company) szerint az iPhone 2020 végre 5G támogatást kaphat. Érdekesség, hogy az Apple saját 5G-s antenna gyártását tervezi, mert a konkurencia által leginkább használt Qualcomm (QTM 525 mmWave) antennákat, a méretük miatt nem szeretné a 2020-as iPhone-okba építeni.

Az Apple hivatalosan még nem erősítette meg egyik információt sem, egyet azonban már most biztosan állíthatunk: a legújabb Apple iPhone 12 okostelefon biztosan megjelenik 2020 szeptemberében.

 

Forrás:mobile57.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*