A legjobb szervizre mutatunk!

Adatkezelési szabályzat

A mobilszervizpont.hu weboldal üzemeltetőinek adatvédelmi tájékoztatója, nyilatkozata

1. Tájékoztató

Az adatvédelmi nyilatkozat kialakítása során figyelembe vettük a vonatkozó hatályos jogszabályokat, illetve a fontosabb nemzetközi ajánlásokat. Ezekre tekintettel a webáruház adatvédelmi és adatkezelési szabályzata megfelel az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során az Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény, az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény előírásainak, valamint az „Online PrivacyAlliance” ajánlásainak.

A honlapon történő regisztrálással és a hírlevélre történő feliratkozással a honlap látogatója hozzájárul a megadott személyes adatok kezeléséhez és elfogadja az adatgyűjtés és személyes adatok kezelésére vonatkozó jelen nyilatkozatban foglaltakat.

1.1 Adatkezelő:

E-mail cím: info@mobilszervizpont.hu

2. Az adatkezelés jogalapja

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján személyes adat akkor kezelhető, ha

  • ahhoz az érintett hozzájárul azt a törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete elrendeli. Törvény közérdekből – az adatok körének kifejezett megjelölésével – elrendelheti a személyes adat nyilvánosságra hozatalát.

A kapcsolatfelvételi vagy a hozzászólás űrlapjának kitöltése során a következő személyes a következő személyes adatokat kérjük megadni:
név,
e-mail cím,
Közösségi hozzáférés esetén: google plus vagy facebook profil ID-ja valamint az oldal URL-je és avatarja.

Regisztráció írása során a következő adatokat kérjük megadni:
Cég/Üzlet neve,
Kapcsolattartó neve,
Email cím,
Telefon,
Szerviz által javított eszközök,
Szerviz címe,
Üzlet logója vagy 1 db kép az üzletről,

A weboldalon történő böngészéssel rendszerünk statisztikai célból rögzítheti a böngésző IP címét, és a látogatás főbb jellemzőit. Ezen adatokat nem kapcsoljuk semmilyen egyéb személyes adattal, és nem kapcsoljuk össze a látogató személyével.

3. Az adatkezelés időtartama

A felhasználói megerősítéssel nem rendelkező regisztrációk során megadott adatok tekintetében 24 óra, a direkt marketing célú hozzájárulások tekintetében a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig, a profiladatok tekintetében az utolsó bejelentkezéstől számított öt év, a vásárlások adatai tekintetében Számv. tv. 169. § (2) bekezdésének megfelelően nyolc év.

4. Adatkezelés célja

Az adatkezelés célja a honlap látogatottságának felmérése. A kapcsolat űrlap kitöltése során megadott adatokat kizárólag abból a célból kezeljük, hogy szolgáltatásunkról, termékeinkről tájékoztatást adjunk.

5. A személyes adatok célja és kezelésével kapcsolatos adatvédelmi alapelvek

Az adatkezelő által kezelt személyes adatok átadása kizárólag jogszabályban előírt kötelezettség teljesítése esetén történhet meg. (pl. adóhatósági vagy bűnüldöző szervek megkeresésére.) A kapcsolatfelvételi vagy a hozzászólás űrlapjának kitöltése során megadott személyes adatok nem kerülnek más személy részére átadásra, és azokat az adatkezelő leiratkozáskor haladéktalanul törli nyilvántartásból. Az adatkezelő a személyes adatokat nem továbbítja külföldre.

6. A személyes adatok felhasználása és kezelése

Az adatkezelő a személyes adatokra vonatkozó követelmények a gépi feldolgozás során, Strasbourgban 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény alapján nem kér és nem dolgoz fel különleges személyes adatot, így faji eredetre, a politikai véleményre, a vallásos vagy más meggyőződésre, valamint az egészségre, a szexuális életre vonatkozó személyes adatokat. A látogatóink által biztosított személyes, illetve egyébként adatokat nem egészítjük ki, és nem kapcsoljuk össze más forrásból származó adatokkal, illetőleg információval. Amennyiben a különböző forrásokból származó adatok összekapcsolására sor kerülne, ezt csak kizárólag megfelelő tájékoztatás és előzetes hozzájárulás esetén tesszük meg, illetve amennyiben azt törvény megengedi.

7. Adatok megismerhetősége, az érintettek jogai

Az érintett személy bármikor tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről az adatkezelőtől, kezdeményezheti személyes adatainak helyesbítését, valamint a személyes adatainak törlését vagy zárolását. Az adatkezelő köteles tájékoztatást adni a felhasználó kérelmére az adatfeldolgozónál feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, valamint az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységről. Adattovábbítás esetén ugyancsak köteles tájékoztatást adni az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Az érintett személy kérelmére az adatkezelő a legrövidebb időn belül, de legkésőbb 25 napon belül írásbeli tájékoztatást ad az általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, valamint az adatok továbbításának időpontjáról és a címzettről. A tájékoztatás ingyenes, amennyiben az érintett a folyó évben első alkalommal kért azt, minden további a folyó évben benyújtott kérelem teljesítése esetén a tájékoztatás 3.000.-Ft+ÁFA összegű költségtérítés előzetes megfizetéséhez kötött. A tájékoztatás megtagadását csak a jogszabályban előírt esetekben tagadhatja meg az adatkezelő. Amennyiben az érintett személy adatainak helyesbítését kéri, az adatkezelő a kérésnek haladéktalanul, de legkésőbb 25 napon belül eleget tesz, és erről az érintett személyt írásban tájékoztatja. Az adatok zárolására, törlésére irányuló kérésnek ugyancsak haladéktalanul, de legkésőbb 25 napon belül eleget kell tenni az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban közli a helyesbítést, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a hatósághoz fordulás lehetőségéről.

8. Adatvédelemmel kapcsolatos tájékoztatások

A honlap kötelezettséget vállal arra, hogy felhasználóinak bármely adatának felvétele, rögzítése, kezelése előtt világos, figyelemfelkeltő és egyértelmű közlést tesz közzé, amelyben tájékoztatja őt az adatfelvétel módjáról, céljáról és elveiről. Mindezeken túlmenően, minden olyan esetben, amikor az adatfelvételt, kezelést, rögzítést nem jogszabály teszi kötelezővé, a honlap felhívja a felhasználó figyelmét az adatszolgáltatás önkéntességére. Az adatok felvétele, rögzítése és kezelése során az alapelveknél rögzített korlátozásokat minden esetben betartja, tevékenységéről az érintettet annak igénye szerint, elektronikus levelezés útján tájékoztatja. A honlap kötelezi magát, hogy semmilyen szankciót nem érvényesített az olyan felhasználóval szemben, aki a nem kötelező adatszolgáltatást megtagadja.

A honlap kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ezirányú kötelezettségeinek teljesítésére.

 

Cookie szabályzat

Cookie-k (Sütik)

1 A sütik feladata

A sütik információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket; megkönnyítik a weboldal használatát; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

2 Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a mobilszervizpont.hu weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

3 Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

A mobilszervizpont.hu weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával a mobilszervizpont.hu információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalakat. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

4 Az adatkezelő weboldalain szereplő cookie-k listája

A személyre szabott felhasználói élmény biztosításához ez a weboldal cookie-kat használ.  Ahányszor belép az oldalra, az számítógépére cookie-kat küld, illetve azokhoz fér hozzá.

WordPress által használt cookie-k

Hozzászólás írása után a honlap a megadott nevet, e-mail és web címet sütiben eltárolja. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen automatikusan kitölteni. A sütik lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be is vagyunk jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Egyéb cookie-k listáját lásd alább:

Cookie megnevezése Feladata Feltétlenül szükséges? Ideiglenes / Állandó
cookiebar A Cookie szabályzat elfogadásával kapcsolatos sáv elrejtése. igen állandó (persistent)
_ga Google Analytics statisztikai rendszer azonosító cookie. nem állandó (persistent)
_gid Google Analytics statisztikai rendszer azonosító cookie 2. nem állandó (persistent)

Jelen Cookie Szabályzat és Adatvédelem elfogadásával, valamint a weboldal látogatásával és használatával elfogadja a cookie-k használatát.  A cookie-k használatát elfogadhatja a web böngészőben megadott beállításokkal is.

Felhasználási feltételek

4.1. Felelősség

Felhasználó a Honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni károkért és nem vagyoni sérelemért a szándékosan okozott, továbbá emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően, Szolgáltató – az esetlegesen általa igénybe vett közreműködőért való felelőssége kivételével – kizár minden felelősséget a Honlap használói által tanúsított magatartásért és a Felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért. Felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy a Honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse.