, ,

Az Apple erősen dolgozik azon, hogy ez a kép alakuljon ki és épüljön be a tudatunkba. Legalábbis a mozivásznon.

Liam Neeson a The Commuter – Nincs kiszállás című film főhőseként természetesen iPhone-t használ.

Rian Johnson (pl. a Star Wars vagy a Knives Out rendezője) a Vanity Fair-nek egy interjúban mesélt arról, hogy az Apple kifejezetten tiltja a filmkészítők számára, hogy a cég termékekeit negatív karakterek kezébe adják. Ezért nem láthattunk még soha bűnözőt, antihőst, elmebeteg gyilkost, szenvedélybeteget stb. iPhone mobillal a(z enyves) kezében. A tiltás eredménye nyilvánvaló, amikor legközelebb a mozivásznon egy rosszarcú bűnözőt telefonálni látunk, biztosak lehetünk benne, hogy azt Android rendszerű mobillal teszi.

Johnson állítja, az Apple politikája ez ügyben is nagyon szigorú: „bár azt megengedik, hogy a filmekben iPhone-t használhassunk, de a rosszfiúk iPhone-al nem kerülhetnek képernyőre”.

Nem ez az első alkalom, hogy valami ilyesmi történik. A wired magazin már 20 éve (!) rámutatott arra, hogy a méltán népszerű és többször Golden Globe díjjal jutalmazott, „24” című televíziós sorozat valamennyi évadában a rossz fiúknak mindig Windows PC jutott! Igen, a jó fiúk eszköze – következetesen – mindig egy Mac volt…

Az Apple arra is szigorú iránymutatásokat add, milyen megvilágításban és környezetben szabad a termékeit megjeleníteni. Csak az un. „Apple termékek ábrázolása”szabály elfogadása és betartása mellett engedélyezett, hogy iPhone, iPad vagy Mac termék a filmvásznon megjelenhessen.

A filmekben szereplő egyéb tárgyak és márkák esetében, legtöbbször nem találunk ilyen szigorú szabályozást, az Apple viszont a legnagyobb szigorral és kontrollal követi termékei megjelenését és sorsát.

Forrás:soyacincau.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*