, , ,

Elkészült a Huawei saját operációs rendszere a Harmony OS (Hongmeng OS). Miután a különböző szankcióknak hála megszűnt a kínai óriáscég hozzáférése a Google Android fejlesztői rendszeréhez, a Huawei kénytelen volt belehúzni és felgyorsítani a szoftver fejlesztését. Azonban hiába a kész mű, a gyár tervei szerint egyelőre egyetlen Huawei mobilkészülékre sem telepítik fel.

Megszületett a Huawei legújabb operációs rendszere

Az okostelefonok helyett először okostévén debütál a saját rendszer. Ha minden jól megy pár éven belül pedig további eszközök (okosórák, fitnesz karkötők) kapják meg a támogatást.

Az új operációs rendszer (ami állítólag gyorsabb és biztonságosabb, mint az Android) leginkább IoT (Internet of things) vagyis az internetre kötött okoseszközök számára biztosít szoftveres felületet.

„Ha azt kérdezik, mikor kezdjük használni (a Harmony OS-t) okostelefonokon, a válasz egyszerű: bármikor megtehetjük. Ha a jövőben nem használhatjuk az Android-ot, rögtön válthatunk Harmony OS-ra.” Ezt Richard Yu, a Huawei üzleti vezetője mondta.

Miután úgy tűnik ismét elérhető a Huawei számára az Android felület, a Harmony OS az okostelefonok számára megmarad a cég menekülési útvonalának, ha végleg kizárnák a szoftver használatától.

Egyértelmű tehát, hogy a Huwei számára megszületett a B terv, ha újra összecsapnának felette a hullámok. Ebben az esetben valószínűleg habozás nélkül az új operációs rendszerre fognak váltani.

Forrás: soyacincau.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*