, ,

Az amerikai büntetés ellenére, 2019-ben a Huawei 17%-al több telefont adott el, mint 2018-ban.

A tavalyi évben 240 millió mobilt értékesítettek a globális piacon, míg 2018-ban ez a szám csak” 200 millió volt. Az eladott telefonok közül 6.9 millió már 5G-s készülék volt.

Mint ismert, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva komoly szankciókkal sújtotta a kínai Huaweit. A feketelistára tett óriás a Mate 30 zászlóshajót – kényszerből – a Google szoftvercsalád nélkül dobta piacra, helyette a Huawei Mobile Service rendszert használva a mobilokon.

A nehéz piaci körülmények ellenére 2019-ben végül a Mate 30 és P30 telefonokból 50%-al többet értékesítettek, mint 2018-ban.

Fontos megjegyezni, hogy 2019 harmadik negyedévében egyedül a Huawei tudott 2 számjegyű eladási mutatót produkálni a Top 5 gyártó közül!

Ahogy az Eric Xu, a cég vezetőjének beszámolójából kiderül, nehéz évre számítanak 2020-ban is: mivel valószínűleg nem tudják megismételni a 2019-es eladási adatokat, elsődleges céljuk jelenleg a túlélés. A Google szolgáltatások hiányában nagyobb fókuszt kaphat a kínai piac és több pénzt áldozhatnak a saját fejlesztések folytatására.

A Huawei Mobile Services (HMS) és a Harmony OS operációs rendszer fejlesztésére még több erőforrást (pénzt) fognak a jövőben áldozni. A tavalyi évben a kínai piacon elért 42%-os eladási eredményeket pedig tovább próbálják javítani, ehhez a kínai piac népszerű gyártóival (Oppo, Xiaomi, Vivo) kell felvenniük a harcot.

2020 nagy lehetőségeket rejt az 5G-s telefonok (Oppo, Xiaomi, Huawei, Vivo) és gyártóik számára, mivel a 5G-s hálózati infrastruktúra Kínában is elkészült, rengeteg felhasználót válthat a 4G-s rendszereknél 100× gyorsabb átviteli sebességet használó 5G-s rendszerre. Nagy piaci rést jelenthet a kínai gyártók számára, hogy az Apple kínálatában nem található 5G-s modell…

Forrás: www.abacusnews.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*