, ,

A penta kamerás Xiaomi CC9 Pro telefon bemutatása után most egy szuper okosórát mutatott be a Xiaomi.

Az Apple Watch-ra kísértetiesen emlékeztető – egyszerűen csak Xiaomi Mi Watch-nak hívott – okosóra a Google Wear OS rendszerét futtatja.

Apple Watch és Xiaomi Mi Watch – Melyik okosóra melyik?

Az óra kijelzője egy mindig aktív 44mm-es, 1.78 hüvelykes AMOLED panel, 368×448px felbontással.

A Xiaomi Mi Watch lelke a Qualcomm gyár 3100-es processzora 1 GB RAM memóriával és 8 GB tárhellyel.

Az óra rengeteg hálózatot támogat (beépített eSim, 4G LTE , TDD-LTE hálózatok) így hívás is intézhetünk az eszköz beépített mikrofonjának és hangszórójának segítségével.

A Wi-Fi kapcsolat 802.11n 2.4 GHz támogatású, a Bluetooth pedig 4.2-es.

Természetesen az új Xiaomi okoseszköz rengeteg beépített érzékelővel rendelkezik: fitnesz aktivitásmérő szenzorok, szívritmus mérő, VO2 mérés, 6-tengelyű giroszkóp, GPS, iránytű és nyomásmérő.

Az óra vízálló kialakítású és támogatja az NFC, Alipay és WeChat fizetési lehetőségeket.

A Xiaomi Mi Watch egyik legnagyobb erőssége a 36 órás üzemidő, ami kétszerese egy átlagos Apple Watch üzemidőnek (kb. 18 óra). Ezt a beépített 570mAh-s akkumulátor biztosítja, amit egy mágneses dokkolón keresztül tölthetünk.

Az óra megkapta a Xiaomi saját asszisztensét a Xiao Ai–t, így például lakásunk okos eszközeit is irányíthatjuk kedvünkre.

Az óra anyaga árszabástól függően változik, az alap modell Gorilla Glass 3-as üveggel valamint alumínium és gumi kombinációval, a drágább változat zafír üveggel és rozsdamentes acélból készült házzal rendelkezik.

Az alapváltozat ára 1,299 CNY, ami átszámítva kb. 170 dollárnak felel meg, azonban az óra egyelőre csak Kínában került forgalomba.

  • Kijelző: 78” AMOLED, 368×448px
  • Processzor: Qualcomm Snapdragon Wear 3100 4G,1.2GH
  • Memória: 1 GB RAM/8 GB ROM
  • Kapcsolatok: eSim, 4G LTE , 802.11n 2.4 GHz Wi-Fi, Bluetooth 4.2
  • Érzékelők: fitnesz aktivitásmérő szenzorok, szívritmus mérő, VO2 mérés, 6-tengelyű giroszkóp, GPS, iránytű és nyomásmérő
  • Akkumulátor: 570mAh
  • Üzemidő: 36 óra

Forrás:www.soyacincau.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*