, ,

A büntetővámok dacára is megszerezte a második helyet az okoseszközök piacán a Huawei.

Az okosóra eszközök piaca és népszerűsége folyamatosan nőtt az évek során. A COVID-19 vírus ellenére az intelligens órákból 14.3 milliót értékesítettek világszerte, és ez csak a 2020 első negyedévére érvényes adat! Ez a teljesítmény 12%-os növekedést jelent az előző évi értékesítési adatokhoz képest.

Nem kétséges, a hordható okoseszközökből ma már óriási a választék és ezzel együtt óriási a piac is! Az év végére az Apple és a Samsung is új eszközzel jelentkezik, ami további lökést adhat az eladásoknak.

A Canalys piackutató cég legújabb jelenetésében az elmúlt év eladási mutatóit hasonlította össze.

Ahogy az várható volt, az Apple továbbra is piacvezető az első negyedévig elért 5.2 millió eladott eszközzel, megszerezve a piaci részesedés 36.3 százalékát. Ez az eredmény azonban 13%-os visszaesést mutat a 2019-ben elért adatokhoz képest. A jelentés szerint az észak-amerikai és európai Apple felhasználók leginkább az AirPods-ra költötték pénzüket az Apple Watch órák helyett.

Az Apple után a második helyet a Huawei szerezte meg 2.1 millió eladott okoseszközzel. 12.4 százalékos piaci részesedést sikerült egy realizálniuk, ami 113%-os növekedésnek felel meg, az tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva az adatokat. Ezzel a rekord eredménnyel a tavalyi második helyezett, Samsung gyárat sikerült megelőzniük.

A Samsung idén 1.8 millió eszközt értékesített, ami 12.4%-os részesedést eredményezett a dél-koreai óriásnak. Nekik sincs okuk azonban a panaszra, tavaly még „csak” 1.2 millió eszközt tudtak értékesíteni, ami 9.6%-os részesedést jelentett nekik a piacon. A Samsung eszközök eladási teljesítménye így 46%-os növekedésnek felel meg.

Szintén figyelemreméltó a Garmin teljesítménye, ők 39%-os növekedést tudtak felmutatni, megszerezve a piaci részesedés 7.3%-át az értékesített 1.1 millió okoseszközzel.

A toplista negyedik helyezettje a Fitbit lett, 0.9 millió órával és 6.2%-os részesedéssel. Ez 21%-os romlást jelent a tavalyi év első negyedévéhez képest.

Az elemzés másik érdekes grafikonja az okoseszközök növekvő piacát mutatja. Előrevetítve, hogy 2020 végére több mint 150 millió okoseszköz lesz aktív használatban szerte a világon.

Forrás:canalys.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*