,

Még mindig sok mindent nem tudni a hamarosan megjelenő iPhone 13-ról, de az új okostelefon részletei kezdenek formálódni – és ez szó szerint igaz, mivel a legfrissebb részletek a telefon külsejéről szólnak, aminek a vékony telefonok rajongói nem igazán fognak örülni.

A MacRumors állítólag betekintést kapott az iPhone 13 terveibe és ez alapján elmondható, hogy az alap iPhone 13 és iPhone 13 Pro model vastagabb lesz, mint elődjei. A kamera kitüremkedés már biztosan combosabb lesz, mint az iPhone 12.

Pontosítva a részleteket, az iPhone 13 és Pro telefon legalább 7.57 mm vastag lesz, ami 0.17 mm jelent nagyobb készülékházat, mint az iPhone 12. Leírva ez ugyan nem mondható soknak, de kérdés, hogy kézben tartva a telefont, vajon mit fognak gondolni róla a rajongók?

Akit ez a hír nem ijeszt meg, annak további adalék, hogy az iPhone 13 Pro kamera kitüremkedése 3.65 mm-re ugrik, az iPhone 12 Pro modell 1.5-1.7 mm-ével szemben. Az alap iPhone 13 telefon kamerája 2.51 mm-re ugrik ki a készülékházból.

Az új telefonokról még az a hír járja, hogy továbbfejlesztett objektíveket kapnak, különös tekintettel az ultraszéles kamerára. Állítólag az Apple megnöveli a rekesznyílás méretét és egy 6 lencsés technológiára áll át.

Lewis Hilsenteger által a Youtube-ra feltöltött videó egy Apple iPhone 13 dummy vagyis teszt változatát mutatja be.

A Touch ID feloldás várhatóan visszatér az iPhone-okra, vagy  kijelző alá építve, vagy – hasonlóan az iPad Air 4-hez – a power gombra helyezve.

Kijelzők tekintetében sokan az jósolják, hogy a megjelenítők automatikusan állított képernyő-frissítési frekvenciával működnek majd. Azt pedig sokan egyenesen tényként kezelik, hogy az OLED panel aktív kijelző lesz, tehát mint az Apple Watch 5 és 6 órák esetében sosem kapcsolna ki.

Összességében várhatóan nem okoz majd örömet a rajongóknak, hogy kedvence márkájuk vastagsága tovább gyarapodik, de remélhetőleg ennek meglesz a technikai hozadéka: mindig aktív, akár 120Hz-es OLED kijelző, – kijelzőbe rejtett Touch ID funkció, – még nagyobb kameratudás,- portré videó üzemmód…ezekre a funkciókra biztosan sokan ráharapnának!

Forrás: macrumors.com

 

 


Vélemény, hozzászólás?

*

*