, ,

Az összehajtható Samsung Galaxy Fold csúfos kudarca után, a Huawei-nek megvolt rá az esélye, hogy a világon elsőként áruljon csúcskategóriás hajtható kijelzős telefont. Azonban egyelőre várat magára a nagy bejelentés.

Sőt! A CNBC-nek nyilatkozó Huawei szóvívője szerint a júniusban tervezett megjelenést – a legkorábban – szeptemberre halasztják.

Csúszik a legújabb hajlítható kijelzős Huawei Mate X

Huawei Mate X hajlítható telefon

Addig pedig folyamatosan tesztelik és fejlesztik a Huawei Mate X-et, hogy elkerüljék a Samsung rossz példáját, és egy olyan telefon kerüljön a felhasználók kezébe, ami az első komolyabb igénybevételnél felmondja a szolgálatot és pl. eltörik…

Az április kudarc után a Samsung kénytelen volt a Galaxy Fold-ra érkezett előrendeléseket is lemondani.

 

Nem akarunk olyan telefont kiadni a kezünkből, ami rontja a reputációnkat” – nyilatkozta a Huawei szóvívője.

 

Felmerült a gyanú, hogy a csúszás hátterében a Huawei-t sújtó támadások állnak, de ezt cáfolták az érintettek. Arra is garanciát vállaltak, hogy a Huawei Mate X operációs rendszere továbbra is az Android marad, hiszen a tiltólistára csak később került a gyár. Ennek ellenére, arra is felkészültek, hogy a Google-val fennálló együttműködés esetleges megszakadásával a saját operációs rendszerüket kezdjék el használni.

A 2019-ben várható hajlítható kijelzős telefonokat itt gyűjtöttük össze.

Forrás: www.techradar.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*