, , , ,

A DxOMark tesztelte a Huawei P40 Pro nagy riválisát. Az eredmény elég siralmas.

A Samsung zászlóshajója csalódást keltő eredményt ér el a legjobb telefonos kamerákat vizsgáló DxOMark tesztjén. A hatalmas, 108 megapixeles fotó szenzor és a 100× zoom ellenére bukás lett az új Samsung kamera?

A DxOMark tesztcsapata 132 pontra értékelte a Samsung csúcsmobil fotós, és 102 pontra a videós képességeit. Az összesítve elért 122 pont és a listán elfoglalt 6. hely, csalódást keltő eredmény lehet a Samsung rajongóinak.

Bár természetesen láttunk már rosszabb eredményt, összehasonlítva a Samsung telefont más zászlóshajókkal, csalódást keltő lehet az eredmény.

Az autófókusz sebessége lehet az egyik ok a gyenge teljesítményre. A konkurencia telefonjaival összehasonlítva az autófókusz 300ms-os válaszideje nagyon rossz eredmény. Rossz fényviszonyok mellett még az is előfordulhat, hogy a lassú reakció idő miatt lemaradunk egy képről.

A kritika másik fő tárgya a képek készítése során gyakran előforduló „túlélesítés” volt, ami természetellenes képeket eredményezett.

Sajnos a Galaxy Ultra S20 zoom teljesítménye sem olyan meggyőző, mint az elvárható lenne. Bár jobb, mint pl. egy iPhone 11 Pro telefoné, a Huawei P40 Pro képességeit nem tudta a 100× zoom túlteljesíteni.

Hogy a pozitív képességeket is kiemeljük: a Galaxy S20 Ultra portré és ultraszéles látószögű üzemmódja nagyon jól felszerelt. A különböző megvilágítási körülmények között is jó fényerő és dinamika tartomány köszön vissza a képekről.

Az ultraszéles látószögű lencse alacsony torzítással dolgozik, a telefotó lencse pedig jól kihasználja a 4× zoom lehetőségét.

A portré mód, DepthVison érzékelőjén alapuló elmosódott háttér effektje olyan szép lett, hogy rögtön a tesztelő csapat kedvencévé vált.

A hátlapi kamera kudarcát a szelfie kamera tudása feledtetheti el velünk. A teszteken 100 pontot kapott 40 megapixeles előlapi kamera a DxOMark listán a második lett!  A punch-hole kamera fotó képessége 104, a videós 95 pontot kapott.

A 40 megapixeles szenzor 1/2.65″ méretű érzékelője, 2×2 pixelből állítja elő a 10 megapixeles képet.

Az elkészült fotó jó megvilágítású és széles dinamika tartományú lett, alacsony zaj tartalommal. A DxOMark tesztjén az előlapi kamera leginkább a változó fehéregyensúly és a vakuval készített képek zajszintje miatt kapott kritikát.

Forrás: DxOMark.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*