, , , ,

Mobiltelefon vásárlásnál az egyik legfontosabb szempont, amit a vásárlók szem előtt tartanak, a telefon kamera tudása.

A mesterséges intelligencia használatának elterjedése és az érzékelők folyamatos javulásának hatására, hatalmas minőségi ugráson estek át a mobilos kamerák képességei. A legtöbben már nem is vásárolunk külön fényképezőgépet a nyaralás élményeinek megörökítésére.

Listánkban most összeszedtük a jelenleg kapható legjobb kamerás mobilokat.

1. Google Pixel 3

A legjobb kamerás mobil

Google Pixel 3 a legjobb kamerás telefon Ideális választás azoknak, aki a lehető legkevesebb tudás és tapasztalat birtokában is tökéletes képeket szeretnének készíteni. Bár nem a Pixel 3 telefon rendelkezik a lehető legjobb kamera rendszerrel, de a Pixel Visual Core technológián alapuló, szoftveres tudásának köszönhetően csodálatos képeket készít nekünk.

A Pixel 3 minden egyes fénykép készítésekor, 10 önálló fényképet készít és a rögzített adatokból a mesterséges intelligencia (AI) számítja ki számunkra a lehető legjobb minőségű képet.

Dacára annak, hogy a hátlapon csak 1 lencséről beszélhetünk, a 12.2 megapixeles kamera nem hagy minket cserben gyenge fényviszonyok vagy portréfotózás során sem. A széleskörű felhasználhatóságot a már említett szoftveres tudásnak köszönhetjük, ami olyan elemekből áll, mint a gyenge fényviszonyokra kifejlesztett Night Sight mód, a képek kiválogatására szolgáló Top Shot vagy a portré képekhez használatos Portrait mode.

A Pixel 3 másik nagyszerű újítása a Super Res Zoom effekt, amivel azt a látszatot sikerül keltenünk fényképeinkkel, mintha egészen közelről exponáltunk volna.

A Google Pixel 3 kamerás képességeit korábban itt elmeztük.

2. Huawei Mate 20 Pro

 

Huawei Mate 20 Pro a legjobb telefon 2018-ban A 2018-as év legjobban sikerült androidos telefonja a 40 megapixeles (f/1.) kamerájával, a 20 (f/2.) és 8 megapixeles (f/2.4) lencséivel bármilyen témából kihozza a maximumot.

tripla Leica kamera rendszert az eltérő helyzetekhez igazították: a 40 megapixeles felel a részletgazdagságét, a 8 megapixeles teleobjektív a távoli témákra optimalizált, a 20 megapixeles ultraszéles látószögűvel pedig a tájképek lesznek tökéletes minőségűek.

Természetesen a képkészítés folyamata során a Mate 20 Pro esetében is a mesterséges intelligencia végzi a művelet oroszlánrészét. A szoftver 1500 témát és 25 kategóriát képes felismerni, automatikusan és pontosan beállítva a színeket, a fényerőt és a kontrasztot.

Bővebben a Mate 20 Pro tudásáról itt olvashat.

3. iPhone XS

 

iPhone XS ultramodern A12 Bionic chippelA telefon 12 megapixeles dual kamerája nagy látószögű (f/1.8) és teleobjektívekből (f/2.4) áll. Mindkettő képstabilizátorral rendelkezik.

Az iPhone XS innovatív érzékelővel, képfelfeldolgozó processzorral és a szupergyors A12 Bionic chipre épülő Neural Engine motorral rendelkezik.

Az iPhone telefonok egyik nagy előnye, hogy kamerájával szinte bárki jó minőségű, szép képeket készíthet köszönhetően a remek szoftveres tudásnak. A kezelőfelület rendkívül egyszerű, és olyan beállítások között választhatunk, mint a portré mód, az állóképek (négyzet és panoráma) és a normál fénykép.

A két nagy újítás a Smart HDR funkció a részletgazdag fotókért és a Depth Control  amivel utólag is módosíthatjuk a képek mélységélességét.

Az iPhone XS adatlapját itt találod.

4. Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 az egyik legjobb mobil kamera A Samsung telefonok mindig kiemelkedő telefonos tudással rendelkeztek, természetesen az a Note 9 esetében sem változott.

A Galaxy Note9 12 megapixeles, 2-szeres optikai zoomos, kétobjektíves kamerája közül az egyik teleobjektív a másik pedig nagy látószögű, ezek együttműködve alkotják meg a képeket. A duál rekesz objektív az emberi szemhez hasonlóan alkalmazkodik a környezeti fényhez, így kétféle rekeszbeállítást tesz lehetővé. Sötétben az F1,5-ös rekesz megnöveli a fénymennyiséget. Az F2,4-es rekesz pedig a fényképek élességéről gondoskodik. A Galaxy Note9 kamerája észleli, ha kevés a fény, és több felvételt készít, amelyeket egymásra vetít, hogy a kép éles legyen.

Természetesen a mesterséges intelligencia ebből a készülékből sem hiányzik, a Scene Optimization funkció több mint 20 témát felismerve automatikusan elvégzi a beállításokat (színek, kontraszt, fehéregyensúly, fényerő), hogy a legjobb képet kapjuk.

Fényképezés során a Flaw Detection információval lát el és figyelmezet, ha például elmosódott lesz a képünk.

A továbbfejlesztett S-Pen digitális toll segítségével a könnyű exponálás is megoldott szelfie készítés közben, anélkül hogy a karunkat kellene nyújtogatnunk.

Samsung Galaxy Note 9 adatlap.

LG V40 ThinQ

LG V40 ThinQ 5 kamerás telefonAz LG V40 ThinQ 5 objektívből álló kamera rendszere rengeteg megoldást kínál a fotóink elkészítésére, a beállítások azonban okozhatnak némi zavart az átlagos felhasználók között.

Az egyedülállóan, 5 kamerát magába foglaló rendszer a következő elemekből áll a hátlapon: 12 MP normál lencse (f/1.6) képstabilizátorral, 16 MP ultraszéles 107 fokos látószögű és 12 MP telefotó 45 fokos látószögű lencsék 2× optikai zoom-al.

A képalakotás során a Triple Shot névre keresztelt eljárás mindhárom lencsét használva 3 képet készít, ezáltal megnő a játéktér és a módosítás lehetősége, hogy a legjobb képek születhessenek. Ez már a mesterséges intelligencia dolga, ami a jelenet felismerésre is képes. A fejlett HDR funkciók alacsony megvilágítás mellett is tökéletes képeket alkotnak, oly módon hogy a fényerőt mindig a témához állítják be először. Ha elég részletgazdag a kép, akár 4 képből is képes összeállítani a végeredményt. A kameraszoftver kis előnézettel segíti a felhasználót, hogy kiválassza melyik objektívet szeretné használni a képkészítés során, így rögtön látható milyen képre számíthat exponálás után.

A portré mód az iPhone-tól koppintott fejlett Light Effect rendszerrel rendelkezik, a megvilágítás 5 beállítás (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono) közül választható ki.

Pár másodperces cinemagraph–ot vagyis “életre kelt” fotót készíthetünk a Cine Shot funkció segítségével: 3 másodperces videót rögzíthetünk, amit kimaszkolva elkészíthető az élő fotó.

Az 5 kamerás LG v40 ThinQ-ról itt irtunk.

Forrás: androidcentral.com, internet


Vélemény, hozzászólás?

*

*