, ,

A mobiltechnológia világában (is) nap mint nap születnek új technológia újítások, fejlesztések új irányvonalak ütik fel a fejüket, amik aztán vagy forradalmian megváltoztatják a mobiltelefonokról korábban kialakult képet vagy a feledés homályába vesznek. 2011-ben indult  a 2 kamerás rendszerek használata  HTC és LG telefonoknál, most pedig érkezik az első 5 kamerás készülék.

új penta 5 kamerás Nokia 9 telefon

A kiszivárgott képek és információk alapján egyre többet tudhatunk az új Nokia 9 telefonról.

A képek alapján úgy tűnik, a hátlapon található 7 egység közül 5 kamera szenzor, 1 a LED vaku és 1 a közelségérzékelő lehet. A Zeiss logójával ellátott kamera rendszer nagy valószínűséggel telefotó-, széles látószögű-,RGB-, monokróm és hagyományos lencsékből áll.

A készülék a mai kornak megfelelő un. Thin-bezel megjelenéssel (vagyis extra vékony kerettel) és Notch szenzor sziget nélkül készült. Anyaga üveg és alumínium ötvözete.

Úgy tűnik a kábeles csatlakozást USB Type-C port-al oldották meg, azonban a 3.5mm-es Jack aljzatnak már nem maradt hely. Az ujjlenyomat olvasó a kijelzőbe lesz beépítve mivel külön erre utaló szenzort nem látni a készülékházon.

Várhatóan 3 mikrofont építenek a készülékbe: egyet alulra, egyet felülre és egy harmadikat a hátlapba is.

Előzetesen várható főbb technikai adatok:

  • 6″ kijelző, Gorilla Glass 5 védelem
  • Qualcomm Snapdragon 845 SoC processzor
  • 8GB RAM és 256GB tárhely
  • 4150mAh gyorstölthető akkumulátor

 

Forrás: 91Mobiles / OnLeaks


Vélemény, hozzászólás?

*

*