A Vidpresso nevű szolgáltatásról talán kevesen hallottak eddig, a Facebook azonban felfigyelt a startupra, és le is csapott rá. A közösségi oldal üzemeltetői a facebookos videókat szeretnék a felvásárolt vállalat technológiájával több funkcióval ellátni.

Botrányok ide, kulcsemberek felmondása oda, továbbra is menni kell előre. Valószínűleg ez lehet a filozófiája most Zuckerbergéknek, és a jelek szerint tartják is magukat ehhez. A Facebook nemrég ugyanis egy újabb szolgáltatást vásárolt fel, hogy a saját platformjába integrálja azt.

A bejelentés szerint a cég megszerezte magának a Vidpresso nevű szolgáltatást. Zuckerbergék ezzel a videós tartalmakat szeretnék erősíteni a közösségi oldalon: a felvásárlásnak köszönhetően a felhasználók interaktív elemeket pakolhatnak majd az élő videós közvetítésük alá. A gyakorlatban ez eddig úgy nézett ki, hogy a felhasználók szavazásokat, kommenteket és egyéb más elemeket húzhattak be a videójukhoz többek között a Facebookról és a Twitterről is.

A Vidpresso szóvivője szerint bár csatlakoznak a Facebook csapatához, a különböző ügyfeleket – mint a BuzzFeed vagy a Nasdaq – továbbra is kiszolgálják majd.

forrás: HVG tech


Vélemény, hozzászólás?

*

*