, ,

Az új Samsung Galaxy Note termékcsalád melett még idén érkezik a Galaxy Z Fold 3 és Flip 3 5G összehajtható kijelzős telefon!

Jóval a hivatalos megjelenés előtt, egyre több részlet derül ki a két összehajtható mobilról. A legújabb, @Evleaks. által közölt részletek további információkkal szolgálnak.

Az új telefonok közül az új Z Flip a 3-as sorszámmal kerül boltokba. A dél-koreai óriás, a Galaxy Note 7 után ennél a telefonnál is kihagyott egy számot.

Galaxy Z Fold 3

A Galaxy Z Fold 3, ahogy az korábban várható volt, S-Pen érintőceruza támogatást kap, sajnos azonban a ceruzát nem tudjuk a telefonba rejteni. A külső tekintetében a telefon követi elődje példáját, teljesen hasonló kialakításra számíthatunk. Egyedül a hátlapi kamera kitüremkedés lesz jóval visszafogottabb.

A telefon nem mellőzi majd a fizikai gombokat sem, ez egyik a power gomb, a másik pedig egy ujjlenyomat olvasó szenzor lesz.

A S-Pen érintőceruza, eltér a Galaxy S21 Ultra-nál megismert eszköztől, erről a ceruzára írt “Fold Edition” felirat árulkodik. Tudásá remélhetőleg nem marad el társától: a bluetooth kapcsolat és a levegőbe írt mozdulatok érzékelése mindenképpen elvárt funkció ebben az árkategóriában.

A Samsung Galaxy Z Fold 3 flexibilis Dynamic AMOLED, 120Hz-es belső kijelzője legalább 7.56 hüvelykes lesz, 2208×1768px felbontással.

A külső kijelző 6.23 hüvelykes, 2268×832px felbontással. Az még nem világos, hogy a 16 MP-os  szelfie kamera egy punch hole-ban vagy a kijelző alá rejtve lesz beépítve.

Teljes Galaxy Z Fold3 adatlap

Galaxy Z Flip 3

 

A Galaxy Z Flip 3 esetében egy markánsabb megjelenésű készülék várható, a legújabb képeken négy színben (arany, olaj zöld, fekete, lila) látható a készülék és jól kivehető a fekete színnel, határozottan elkülönített dual kamerasziget és másodlagos kijelző a telefon hátlapján.

A készülékház alján egy USB-C csatlakozási lehetőség, az oldalán hangerőszabályozó, power és ujjlenyomat olvasó szenzor található.

A belső kijelző akár 120Hz képfrissítésű is lehet és a panel alá rejtett szelfie kamerát tartalmazhat.

Összecsukott állapotában egy szűk rés található a kijelzők között, a flexibilis zsanéroknak köszönhetően azonban a kijelző minden pozícióban szabadon használható.

 

A telefonok megjelenés legkorábban augusztusban vagy szeptemberben várható egy Galaxy Unpacked rendezvény keretén belül. Specifikájuk közös eleme, hogy a legújabb 5 nm-es Qualcomm Snapdragon 88 processzort használják 5G támogatással.

Memóriából Galaxy Z Fold 3 esetében min. 12 GB-ra számíthatunk (várhatóan lesz 16 GB-os modell is), tárhelyből pedig 256/512 GB-os kivitel a legvalószínűbb (természetesen UFS 3.1-es.) A Galaxy Z Flip 3 5G pedig 8 GB RAM memóriát kaphat.

Érdekesség, hogy a pletykák szerint mindkét telefon vízálló kialakítást kaphat, ezzel a világ első vízálló és összehajtható telefonjai lennének!

 

Forrás: @evleaks

Vélemény, hozzászólás?

*

*