, ,

Több mint 10.000 alkalmazás lehet érintett abban a gyakorlatban, amelyben a Samsung Game Optimizing Service (GOS) tudatosan visszafogja a telefonok teljesítményét!

A hivatalos állításuk szerint, ezt a telefon védelmében teszik, az esetleges túlmelegedést – és egyéb problémákat – akadályozva meg.

A twitteren @GaryeonHan által közölt információk szerint ez az eljárás azonban nem csak a játékokra terjed ki, hanem több ezer egyéb felhasználói alkalmazás is áldozattá válhat.

Kiderült, hogy a GOS szolgálatás teljesítmény korlátozásokat érvényesít még abban az indokolatlan esetben is, amikor a rendszerhőmérséklet a megfelelő tartományban van. A GOS ráadásul alkalmazkodik a benchmark alkalmazásokhoz, így a teljesítménymérő és tesztelő programok nem valós adatokat adnak vissza!

Aggályos, hogy azok a felhasználók, akik horror összeget fizettek a legújabb Galaxy S22 telefonért (és ultragyors felhasználói- és játékélményért), a joggal elvárt Snapdragon 8 Gen 1 / Exynos 2200 processzor teljesítményhez nem minden esetben jutnak hozzá!

A Geekbench a tisztességtelen és manipulatív gyakorlat miatt úgy döntött, hogy kitiltja a Samsung S10, S21 és S22 széria telefonjait az alkalmazásból!

Az eljárás azonban nem csak a Samsung sajátja! Hasonló vádakkal illették a Xiaomi telefonokat.

A Geekbench társalapítója, John Poole állítása szerint a Xiaomi az alkalmazások nevei alapján korlátozza a teljesítményt, hasonlóan a Samsunghoz.

Mint állítja, a Geekbench program Fortnite-nak való álcázása után a Xiaomi Mi 11 egymagos teljesítménypontszáma 30%-kal csökkent, a többmagos teljesítménypontszám pedig 15%-kal.

Forrás: gizmochina.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*