, ,

A OnePlus egyike volt az első olyan telefongyártó cégeknek, akik a normál 60Hz-nél magasabb képfrissítési sebességgel működő mobilt kínáltak.

Ezt a trendet követte az Asus majd a Google is. A 2020-ban érkező Samsung Galaxy S20 pedig szintén 120Hz sebességgel dolgozik.

OnePlus 8 telefon 120Hz képfrissítési sebességgel

Pete Lau OnePlus vezér most hivatalos twitter üzenetben erősítette meg, hogy a OnePlus 8 telefon 120Hz képfrissítési sebességgel dolgozik majd, aminek egyik eredménye az egyedülállóan gördülékeny és finom scrollozás lesz.

Míg korábban a kijelzők felbontása volt az egyik legfontosabb technikai jellemző, amikor a legjobb telefonok kijelzőit hasonlítottuk össze, idén már ugyanolyan fontos szempont lett a megjelenítő panel képfrissítési sebessége. A OnePlus 7 már 90Hz sebességgel dolgozott, a legújabb információk szerint a OnePlus 8 esetében pedig választhatunk majd 60, 90 és 120Hz-es sebességek között.

A legtöbb kijelző, amivel nap mint nap találkozunk a hagyományos 60Hz vagyis 60 frame/másodperc sebességgel dolgozik. Folyamatosan nő azon eszközök száma, melyek nagyobb frekvenciával dolgoznak, mint például a játékra optimalizált monitorok, az iPad Pro és a legjobb gamer mobilok.

A nagyobb frissítési sebesség gördülékenyebb mozgást tesz lehetővé, azonban a legtöbb tartalom, pl. a mobilos játékok még mindig csak 60Hz-re készülnek. A OnePlus azonban olyan technológiát dolgozott ki, amivel akár a 30fps videóból is 120fps-t tudnak mesterségesen előállítani.

A OnePlus mindig a legmodernebb Qualcomm processzorokat használja, így gyanítható, hogy a OnePlus 8 lelke az új Snapdragon 865 CPU lesz. A processzor kivételes grafikus képességei is megágyaznak a 120Hz sebességnek és a beépített 5G-s modem sem hagyható szó nélkül.

A pletykák 12GB RAM memóriáról, kijelzőbe ültetett (hole-punch) szelfie kameráról valamint quad kamera rendszerről szólnak, a mobil a legújabb Oxygen OS rendszerrel fut majd.

A OnePlus 8 telefon várhatóan tavasszal jelenik majd meg, normál, Pro és Lite verzióban.

Forrás: www.extremetech.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*