, , , ,

A legújabb Huawei Nova szériája 3 telefont tartalmaz: Nova 6 SE, Nova 6 és Nova 6 5G. Utóbbi két mobil kapszula formájú kijelző kivágásában foglal helyet a dupla előlapi kamera.

A legjobb előlapi, szelfie kamerás mobil telefon - Huawei Nova 6 5G

A DxOMark most közölt toplistája szerint, a Nova 6 5G mobil rendelkezik jelenleg a világ legjobb előlapi kamerájával. A tesztek során 100 pontot gyűjtött mobil 1 ponttal előzi meg a Samsung Galaxy Note 10+ 5G készüléket.

A Nova 6 5G előlapi kamerája 32 megapixeles (f/2.2) és 8 megapixeles (ultraszéles látószögű) egységből áll. A szenzorok még rossz megvilágítási körülmények esetén is tökéletes képet alkottak, köszönhetően a fejlett HDR képalkotó technológiának. Kiemelték a képek széles dinamika tartományát és a pontos fehér egyensúly értékeket. A kamerák PDAF autó fókusz rendszere remekül végzi a munkát akár kézben tartott, akár szelfie botos képekről van szó.

A PDAF autó fókusz technológia lényege, hogy a képalkotás során 2 képből állítja elő a végeredményt a rendszer. Ezt a Samsung által kifejlesztett un. dual pixel technológiát először a Galaxy S7 használta.

A f/2.2 rekesz érték széles látómezőt tesz lehetővé az elmosódott háttér előtt fókuszban tartva a fénykép „tárgyát”.

A videós képességekre kapott 93 pont is a legjobb telefonok közé emeli a Nova 6 5G-t.

A Nova 6 telefonról korábban itt írtunk.

Forrás: dxomark.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*