, ,

Google Pixel Fold megjelenés

Sokszor felröppent a hír, hogy a Google is összehajtható kijelzős telefonon dolgozik. Ennek megjelenése a legújabb pletykák szerint 2023 májusában várható.

A megbízható hírforrásnak számító OneLeaks képeket és specifikációkat közölt a Google Pixel Fold telefonról.

A telefon külső kijelzője 5.79 hüvelyk-es, tipikus mobiltelefonos képaránnyal. Ez a megoldás ellentétben áll a Samsung Galaxy Z Fold 4-nél látható nyújtott kijelzővel, ami elég kényelmetlen szokatlan hatást nyújt.

Google Pixel Fold kijelző

A Pixel Fold-ot kihajtva gyakorlatilag egy tablet méretű és képarányú eszközt kapunk. A 7.69 hüvelyk-es kijelző mérete sok feladatra és széleskörű használatra teszi alkalmassá a Fold-ot. Kihajtott állapotban a készülék mérete: 158.7 x 139.7 x 5.7mm.

Pletykák szerint a gépházban a Pixel 7 és Pixel 7 Pro erőműve, a Google Tensor G2 processzor bizonyíthat.

Google Pixel Fold hátlap és kijelző

A hátlapi kamerarendszer egy kiemelkedő kameraszigeten található, ahol a szenzorok vízszintesen kerültek elhelyezésre. A fő szenzor mellett „biztosan” lesz egy ultraszéles és egy telefotó kamera.

Az akkumulátor méretére még nincs hír, az viszont valószínűsíthető, hogy a sztereó hangszórós Pixel Fold telefon két színben (ezüst és fekete) valamint érintőceruza támogatással érkezhet.

Ha minden olyan szépen és jól sikerül, a Google Pixel Fold lehet az első igazán komoly riválisa a legnépszerűbb Samsung Galaxy Z Fold telefonoknak. Ráadásul Kínán kívül érkezhet a komoly kihívó…


Vélemény, hozzászólás?

*

*