, ,

Rory Lee újságíró állítja: a Motorola Razr telefon kijelzőjének összecsukása maga a megvalósult álom. Beszámoló a CES kiállításon szerzett első tapasztalatairól:

Amikor bejelentették a Motorola Razr megjelenését, egyáltalán nem lelkesedtem az 1500 dollárért kínált Snapdragon 710 processzoros telefonért, aminek a kijelzője még csak nem is Full HD.

Gondoltam magamba: elmentek ti a ###-ba! Aztán lehetőségem volt egy kis időt eltölteni a készülékkel és rögtön beleszerettem! A kijelző összehajtása varázslatos érzés, pont úgy, mint anno a klasszikus Motorola Razr V3 esetében volt.

Nem vagyok összecsukható okostelefon szakértő (még :)) de miután kipróbálhattam a Galaxy Fold és Huawei Mate X telefonokat, állíthatom a Motorola Razr lenyomta őket. A Huawei Mate X erős és robosztus mechanikája vagy a Galaxy Fold egy fokkal kifinomultabb megoldása után a Razr egyszerűen más dimenzió! A Motorola Razr telefont a kezünkbe venni és működtetni elképesztően menő érzés! Erőkifejtés és bizonytalanság érzése nélkül, egyszerűen és gyorsan, egy kézzel is lazán ki-be hajthatjuk a 6,6 hüvelykes, pOLED kijelzőt. A középen összehajtható panel gyűrődésmentesen nyílik és záródik. A maga egyszerű, de tökéletes módján!

A kiállításon megtekinthető darab ráadásul egy olyan demó készülék volt, ami a nap során szemmel láthatólag rengeteg kézben megfordult már, ennek ellenére a mechanikája tökéletes állapotban és megbízhatóan tette a dolgát.

Összecsukott állapotban egy 2,7 hüvelykes gOLED panel áll rendelkezésünkre 800×600 felbontással, hogy a legfontosabb üzeneteinket, értesítéseket nyomon követhessük vagy egy szelfie-t készítsünk az 5 MP-es kamerával.

A méretből adódóan jól kézre áll és stabilan tartható a telefon azonban az is nyilvánvaló, hogy a tökéletes mechanika nem feledteti a telefon hiányosságait.

A nem túl nagy, 6.6” kijelző karcsú 2142×876px felbontása, az 5 MP szelfie vagy a 16 MP főkamera egy Snapdragon 710 processzor mellet nem a technológia csúcsa manapság.

Az érintő kijelző használat során szokatlan volt a telefon alsó részén található vastag kitüremkedés zavaró jellege. Pl. görgetés során fizikai korlátot jelentett a kialakítása.

Ettől függetlenül a 6 GB RAM és 128 GB tárhely memóriával megtámogatott Andoroid rendszer használata gördülékenynek mondható.

Tetszett, hogy – fizikai nyomógombok hiányában – a klasszikus V3 életérzést egy virtuális billentyűzettel megidézhetjük.

A mai telefonokhoz szokott felhasználóknak elsőre furcsa lesz az összecsukott állapotban mérhető 14 mm készülék vastagság, bár a Razr még mindig karcsúbb és könnyebb, mint pl. a Galaxy Fold.

USB-C portot igen, de 3.5mm jack aljzatot vagy SIM foglalatot ne keressünk a telefonon. A nem túl combos 2510 mAh-s akkumulátor 15W-al gyortölthető.

Technikai adatok:

  • Kijelzők:6” – 2142×876px – 21:9 – ~373 ppi pOLED, 2.7” gOLED – 800×600px
  • Kamerák: 16 MP (f/1.7) fő-, 5 MP (f/2.0) szelfie kamera
  • CPU/GPU: Snapdragon 710, Adreno 616
  • Memória: 6 GB RAM, 128 GB ROM
  • Akkumulátor: 2510mAh 15W gyortöltés
  • Szoftver: Android 9.0
  • Méretek, súly: 172×72×6.9 mm és 94×72×14mm,  205 g

Forrás: www.soyacincau.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*