, , ,

A legnépszerűbb közösségi oldalak tegnapi leállása felveti a kérdést, új technikai megoldásokra lesz szükség Zuckerbergék központjában? Vajon a személyes adataink is veszélybe kerültek?

A több órás leállást a Facebook hivatalos közleményben magyarázta meg, miután helyre állt a rend és végre mindenki posztolhatta kedvenc macskás videóit vagy azt, hogy mit evett aznap.

Mint közölték, egy egyszerű mérnöki hiba történt, amikor belepiszkáltak az adatközpontok hálózati forgalmát koordináló routerek konfigurációjába. A hálózati kommunikáció leállása megbénította az adatközpontok kommunikációját, majd szépen leálltak.

A cégóriás hangsúlyozta, hogy személyes adatainkat nem érte kár, és azokat a vádakat is határozottan elutasítja, miszerint egy kibertámadás állhatott a rendszer leállás hátterében. Szóval minden rohadt kedves influencer, – aki abból él, hogy mások agyát átmossa – nyugodjon le a p*csába!

A Facebook leállás mindenesetre bebizonyította, hogy közösségi oldalak nélkül is van élet a bolygón, pláne akkor, ha mindegyik egyszerre mondja be az unalmast!

A kimaradó órákat, reméljük páran a The Social Dilemma (Társadalmi dilemma) című film megtekintésére fordították 🙂


Vélemény, hozzászólás?

*

*