, , , ,

Az Mi Mix 3 utódjaként, a teljes telefont körbefutó kijelzővel mutatkozott be az új, őrületes Huawei Mi MIX Alpha!

 Huawei Mi MIX Alpha - 108 megapixel kamera, a teljes telefont körbefutó kijelző mellett

Igen, a Huawei olyan telefont mutatott be, aminek a kijelzője majdnem teljesen körbeöleli a készüléket, “vízesésszerűen” egészen a hátlapi kamerákat rejtő szigetig.

Ez a forradalmi koncepció számos buktatót rejthet magában, de rengeteg új lehetőséget is!

őrületes Huawei Mi MIX Alpha telefon

A megnövelt kijelző felület egyik újdonsága a készülék oldalán látható állapotjelző ikonok vagy értesítő jelzések használata lehet, de a szelfie készítés is új értelmet nyer, hiszen a fotózáshoz nincs szükség előlapi kamerára: a telefont megfordítva a telefon hátlapján láthatjuk magunkat.


Huawei Mi MIX Alpha töltés közben

Egyik komoly hátránya lehet ennek a koncepciónak a sérülékenység. Vajon a technológia jelenlegi szintjén megoldható, hogy üzembiztos, gyakorlatilag a teljes készüléket kijelzővel borító mobilokat sikerüljön kereskedelmi forgalomba hozni? Elég, ha a hajlítható kijelzős Samsung Galaxy Fold vagy Huawei Mate X telefonokra gondolunk. Ezeknek a – szintén – forradalmi telefonoknak a megjelenését többször el is kellett halasztani, a sorozatban fellépő technikai problémák miatt.

Bár a kijelző teljes mérete egyenlőre nem ismert, a telefon 180%-os kijelző/készülékház arányt tudhat magáénak.

Az 5G-s Mi Mix Alpha a jelenlegi legerősebb összetevőket kapta: Qualcomm Snapdragon 855+ processzort, 12GB RAM és UFS3.0 technológiás 512GB tárhely memóriát.

A koncepció telefon energiaellátását 40W-al gyorstölthető, 4050 mAh-s akkumlátorra bízták.

Forradalmi Huawei Mi MIX Alpha - hármas kamerarendszer 108 MP + 20 MP + 12 MP

Ahogy már említettük, az előlapon ne is keressünk kamerát, a hátlapi hármas rendszer felel mindenért! A Huawei itt is egy extrém megoldást választott: a Samsung-al közösen kifejlesztett 108 megapixeles (f/1.69) főkamerát kapunk a 20 megapixeles (f/2.2) széles és 12 megapixeles (f/2) telefotó szenzorok mellé.

Az Mi MIX Alpha csak korlátozott számban kerül kereskedelmi forgalomba még idén decemberben. Ha igazak a hírek kb. 2800 dollárt (kb. 850 000 Ft) vagy 19,999 yuan -t kell érte kicsengetni.

 

Forrás: techcrunch.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*