, ,

Az Apple iPhone 11 szeptemberi bemutatója nem csak a legújabb iPhone telefoncsaládról rántotta le a leplet, de itt mutatkozott be először a legújabb Apple okosóra, a Watch Series 5-t is mely szeptember 20-tól elérhető.

Apple Watch Series 5 okosóra – háromféle változatban.

Bár igazán nem jelent nagy technikai (és design) előrelépést a tavalyi év Watch Series 4 modelljéhez képest, mégis kijelenthetjük, az új készülék az eddigi legjobb Apple Watch Series óra lett!

A legnagyobb újítás – a sokat által várt – örökké aktív képernyő, ami bár elhalványul, de folyamatosan aktív marad. A retina kijelző mindig mutatja a számlapot. Az Apple által ígért 18 órás üzemidő biztosítása érdekében a kijelző energiaellátását fényérzékelő szenzor szabályozza, a megjelenítő frissítési frekvenciája 1-60 Hz között változik, attól függően éppen milyen környezetben és mire használjuk az órát.

Fontos még megemlíteni, hogy a Watch Series termékek közül elsőként ebbe az órába került iránytű (a magasság­mérő mellett).

Figyelemre méltó, hogy a 100%-ban újrahasznosított, űrtechnológiai minőségű alumínium ház az iPhone XR gyártási folyamata során keletkező hulladékból készül.

Sajnos a design nem változott a Watch Series 4 órához képest, viszont változatos stílus- és színválaszték áll rendelkezésükre: a tokhoz tartozó szíjakat kedvünkre cserélgethetjük egy mozdulattal.

A számlap szintén szabadon testre szabható. A variálható kijelző rengeteg információt és folyamatot képes megjeleníteni: Dátum, Időzítő, Időjárás, UV-index, Légzés, Zaj, Iránytű, Tevékenység és Cikluskövetés.

Apple Watch Series 5 – az örökké aktív képernyő mindent megmutat

Az új órával új operációs rendszer (WatchOS 6) is érkezik, annak minden előnyével. Ráadásul megduplázták a rendelkezésre álló tárhely memóriát is. 32 GB áll rendelkezésünkre, amire szükségünk is lesz, mivel az órával elérhető a teljes App Store de még az Apple Music kínálat is. A rengeteg letölthető edzés és információs applikáció (EKG, cikluskövetés, zajszint mérés…) mellett nagyon hasznos, hogy az Apple Pay szolgáltatással még fizethetünk is az órával.

 

Apple Watch Series 5 technikai adatai:

  • Kijelző: 1.78” LTPO OLED; 448×368 px (~326 ppi); 1000 nits
  • Processzor: Apple S5; PowerVR GPU
  • Szoftver: watchOS 6.0
  • Tárhely: 32GB
  • Kártyahely: nincs
  • 3.5mm jack: nincs
  • Kapcsolatok: Wi-Fi 802.11 b/g/n; Bluetooth 5.0; A2DP; LE
  • GPS: A-GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS
  • Akkumulátor: vezeték nélkül tölthető

A teljes Apple Watch Series 5 adatlap elérhető itt.

Forrás: apple.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*