, , ,

Nagyobb kijelző és mágneses töltő a fejlett egészségmegőrző funkciókon túl

A Xiaomi bemutatta a legújabb okosórát a Mi Band 5-t. Az okoseszköz elődjénél nagyobb kijelzőt és kényelmesebb töltést lehetővé tevő mágneses töltőt kapott.

Az Mi Band 5 okosóra 1.1 hüvelykes AMOLED kijelzője 20 százalékkal nagyobb, mint az Mi Band 4 megjelenítője. A panel maximális fényereje 450nit, amit 5 fokozatban állíthatunk. A kijelzőt 2.5D edzett üveg védi.

A karkötő egészségvédő funkciói tovább fejlődtek: az összetettebb alvásfigyelő alkalmazás az alvásmintákon túl a gyors szemmozgást (REM) is figyelemmel követi. Az alvás közben mért pulzusszám ingadozás és légzés információk is elemzésre kerülnek.

A beépített PAI Activity Index szívritmus figyelő funkciója hasznos tanácsokkal és gyakorlatokkal látja el a felhasználót.

Olyan egészségfigyelő funkciók is a készülék tudásához tartoznak, mint a menstruációs ciklusok megfigyelése és ehhez kapcsolódó értesítési funkciók. A stressz figyelő monitor szintén tanácsokkal és gyakorlatokkal segít, ha károsan megugrik a stressz szint.

A legújabb Xiaomi Mi Band 5 okoskarkötő megjelenés júniusban

Az Mi Band 5 mindezen funkciókat akár 14 napig is biztosítja, az okosóra töltése pedig a korábbi módszereknél sokkal egyszerűbben, egy mágneses töltő segítségével megoldható.

Az óra természetesen vízálló, 5ATM besorolással rendelkezik, tehát 50 méterig vízálló.

A Mi Band 5 más eszközökhöz is kapcsolható, telefonhoz párosítva alkalmas kameravezérlésre vagy akár személyi asszisztens (XiaoAi Ai) irányítására. Ily módon lehetővé válik, hogy az okosórával irányítsuk az arra alkalmas okoseszközöket, akár hangutasításokkal is.

A 8 különböző színű szíj mellé 54 teljesen egyedi óraszámlap és téma közül választhatunk.

Az alábbi táblázatban a Mi Band 4 és Mi Band 5 NFC funkciót hasonlítottuk össze

Mi Smart Band 4Mi Smart Band 5 NFC
Kijelző0.95″ AMOLED színes kijelző1.1″ AMOLED színes kijelző
Témák77 db100+ db
Aktivitás üzemmód6 aktivitás: szabadtéri futás, úszás, sétálás, futópados edzés, szoba kerékpár, freestyle11 aktivitás: szabadtéri futás, biciklizés, sétálás, futópados edzés, freestyle, szobakerékpár, ugrókötelezés, jóga, elliptikus tréner, evezőpad
Vízálló funkció50m50m
NFC funkciókAjtónyitás

Digitális buszjegy, utazókártya

Alipay fizetés

Ajtónyitás

Digitális buszjegy, utazókártya

Alipay fizetés

UnionPay fizetés

AI AsszisztensXiaoAi AI AssistantXiaoAi AI Assistant
Pulzusmérés24 órás pulzusmérés24 órás pulzusmérés
Alvásfigyelő funkcióÉjszakai alvásfigyelő24 órás alvásfigyelés

REM (gyors szemmozgás) felismerés

Új funkciókNyomásmérés

Légzés tréning

PAI index

Női ciklus figyelés

Távirányító funkció

TöltésDokkoló kábelMágneses töltőfej

Forrás: blog.mi.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*