, , , ,

A legjobb mobiltelefonok idősek, nyugdíjasok vagy speciális igényekkel rendelkezők számára.

Cikkünk frissítve: 2020. november.

Doro 8040

Okostelefon egyszerűséggel párosulva

Doro 8040 okostelefon időseknek

A Doro 8040 hatalmas és szép képernyője mindenkit lenyűgöz. Az intuitív navigálásnak köszönhetően, bármilyen művelet könnyen elvégezhető: még több parancshoz húzzuk felfelé az ujjunkat, a gyorsabb műveletekhez és értesítésekhez pedig balra.

A Doro 8040 olyan kényelmes szolgáltatásokat is kínál, mint például a My Doro Manager és a Doro Connect and Care®, valamint egy beépített segítségnyújtó gombbal is el van látva.

A telefon kiváló minőségű szélesvásznú IPS kijelzővel rendelkezik HD felbontásban, széles látószöggel, élénk színekkel és nagyszerű képpel.

Technikai adatok: Android 7, 5″ kijelző, 8MP kamera, 4 magos MediaTek MT 6738 processzor, Hallókészülékkel kompatibilis, LTE támogatás

Doro 8040 okostelefon adatlap

Jitterbug Flip

Könnyen használható, egyszerű telefon időseknek

Jitterbug Flip telefon időseknek 1.4″-os (128×128px) külső kijelzővel rendelkező telefon az olyan fontosabb infomációkat jeleníti meg, mint az idő, dátum és bejövő hívásértesítés. A belső 3.2” (480×320px) TFT kijelzőn jól olvasható, nagy betűket és igen/nem válaszokkal egyszerűen kezelhető menürendszert találunk. A telefon 1 GB belső memóriával, nagy hangerejű hangszórókkal és nagy kapacitású (1780mAh) akkumulátorral rendelkezik. A telefon egyik extra funkciója a nagyítóként használható belső kijelző, ami pl. apró szövegek olvasását teszi lehetővé a felhasználónak.

A készüléken dedikált 5star agent gomb található, ez Amerikában a greatcall egészségügyi cég által bevezetett szolgáltatás, ami közvetlenül összekapcsolja a hívó félt egy ügyfélszolgálattal, amely ha kell, orvosi segítséget hív vagy értesíti a családot.

A telefon töltése hagyományos hordozható telefonokhoz hasonlóan egy dokkolóval történik.

Technikai adatok: 4G, LED vaku, nagyító funkció, 2MP fényképező, Micro-USB és Jack csatlakozó, bluetooth támogatás

Nokia 3310

A legendás telefon modernizált kiadása

Nokia 3310 telefon időseknek A Nokia klasszikusa tökéletes (és olcsó) választás az idősek számára. A nyomógombos telefon könnyen kezelhető és a 2.4″ QVGA (320×240) TFT kijelző napfényben is jól látható.

A 1200 mAh cserélhető akkumulátor akár 1 hónapos készenléti idővel is bír.

16 MB-os belső memóriája microSD kártyával bővíthető 32 GB-ig.

A 2MP-es kamera az alap kamera funkcióját betölti.

Ez a telefon elsősorban azoknak ideális választás, akik megbízható minőségű telefont keresnek ahhoz, hogy telefonhívásaikat lebonyolítsák illetve SMS üzeneteket írjanak.

Technikai adatok: Bluetooth 3.0, 2 MP hátlapi kamera, Dual SIM kártya, microUSB, 3.5mm  Jack csatlakozó.

Doro Phoneeasy 626

Tökéletes hangzás HAC (hearing aid compatible) támogatással

Doro Phoneeasy 626 telefon időseknekA Doro gyártó kifejezetten idősek számára kifejlesztett telefonja, tökéletes hangzással és dedikált segítségkérő gombbal.

Megnövelt hangerő a beszédhívásokhoz és a bejövő hívások jelzésére egyaránt. A 2 MP-es kamerához egy LED vaku is társul, ami a zseblámpa funkcióként használva is jó szolgálatot tehet.

A külső kijelző az időt és a bejövő hívásokat is jelzi.

A telefon 1 GB bővíthető memóriával és 2.4″-os, 240x320px TFT belső kijelzővel rendelkezik. A készülék használatát nagy nyomógombok és egyszerű menürendszer segíti.

A 800 mAh akkumulátor akár 16 nap készenléti időt is lehetővé tesz.

Technikai adatok: 2 MP kamera, LED vaku, HAC szbvány támogatás, 1 GB RAM, 800 mAh akkumulátor

Moto G6 Play

Nagy kijelző és nagy tudás

Moto G6 Play okostelefon időseknek

720p 5.7″-es kijelzővel rendelkező 8 magos telefon Android operációs rendszerrel, 3GB RAM és 32GB tárhellyel. Olyan idős embereknek, akik a telefonáláson túl szeretnék pl. vásárlásra vagy közösségi oldalak, weboldalak böngészésére is a telefonjukat használni. A 13 MP-es kamera tökéletes az unokákkal töltött élmények megörökítésére.

A 4000mAh kapacitású akkumulátor akár több napon is át bírja, a használattól függően.

Technikai adatok: 5,7″ 1440×720 kijelző, Android, 8MP és 13Mp kamera, Gyorstöltés, Ujjlenyomat olvasó, 4 000 mAh akkumulátor, Dual SIM

Jitterbug Smart 2

Okostelefon, leegyszerüsítve

Jitterbug Smart 2 okostelefon időseknek

Az idősebb generáció számára könnyen találhatunk egyszerű telefonokat, de konkrétan csak nekik kialakított okostelefonokból már kevesebbet. Üdítő kivétel a HAC (hearing-aid compatible ) szabványt támogató Jitterburg Smart 2 készüléke.

A telefon ikonok helyett szöveges menüket használ, hogy megkönnyítse felhasználóinak a navigációt. A készülék átlagos okostelefon tudását a GreatCall szolgáltatásai teszik izgalmassá. Megtalálható benne a dedikált 5star agent gomb is.

Másik hasznos funkciója a hang után gépelés: egy külön gombot megnyomva bediktálhatjuk egy SMS üzenet tartalmát ahelyett, hogy gépelni kéne.

Az 5,5”-os kijelző méretű androidos telefonban 16GB tárhely található, ami 32GB-ig bővíthető.

Technikai adatok: Android 5.1, 5.5” kijelző, 13MP kamera, HAC támogatás

 

Nokia 2720 Flip Dual

Egyszerű és megbízható

Ha egyszerűen kezelhető, akár 28 napon át működésképes telefont keresünk, a Nokia 2720 a tökéletes választás.

A könnyen használható funkciók, mint a nagy gombok és a jól olvasható szövegek segítik tartani a kapcsolatot a családdal és a külvilággal.

A Nokia 2720 Flip kiemelkedő tartóssággal és időtlen dizájnnal büszkélkedik, emellett elég kicsi ahhoz, hogy beférjen egy zsebbe vagy a kézitáskába. Kemény polikarbonátból készül, ami elég erős ahhoz, hogy kiállja a mindennapok próbáit.

A beépített, 1500 mAh-as akkumulátor egyetlen töltéssel akár 28 napig bírja készenléti módban.

A telefon dedikált vészhelyzeti gombja megnyomása esetén vészhelyzeti szöveges üzenetet küld, amely tartalmazza az aktuális tartózkodási helyet, és felhívja a címjegyzéken lévő öt vészhelyzeti kapcsolattartót. A segélyhívó gomb megnyomásakor a szöveges üzenet elküldése mellett a címjegyzékben kiválasztott öt ismerőst egyenként, kihangosítva hívja fel, amíg egyikük fel nem veszi. További biztosítékként az ICE (In Case of Emergency, vészhelyzet esetén) az elsőként válaszolóknak hozzáférést biztosít a fontos névjegyekhez és orvosi információkhoz.

Az alapvető alkalmazások, mint a Facebook és a WhatsApp már előre telepítve vannak.

Lehetőség van hívásindításra és üzenetküldésre gépelés nélkül. Egy gombnyomás, és a Google Segéd a hangutasítás alapján kezeli a telefon leggyakrabban használt funkcióit.

Technikai adatok: KaiOS, 2.8” kijelző, 2MP kamera, 512 MB memória, 4 GB tárhely

Teljes Nokia 2720 Flip Dual okostelefon adatlap


Vélemény, hozzászólás?

*

*