, , ,

Törvénnyel szabályozzák Franciaországban a gyerekek iskolai mobiltelefon-használatát – írja az euronews.

A törvényi szabályozás az idei tanév kezdetén, szeptembertől lépett életbe és tiltja a telefonok használatát az általános- és középiskolák tantermeiben vagy akár az udvaron.

Jean-Michel Blanquer francia oktatási miniszter szerint:

” Az új technológiáknak vannak negatív hatásai is. Gondolok itt az adatbiztonságra, de ugyanez érvényes az online zaklatásokra, vagy az erőszakos és pornográf tartalmakra, illetve az okostelefon-függőségre. Amit üzenni szeretnénk, az az, hogy a gyerekek és tinédzserek nézzenek egymás szemébe, beszélgessenek és tegyék le a telefonjukat “

Főleg a középiskolai tanárok panaszkodnak a gyerekek elharapózott mobiltelefon használatára: órák közben is rendszeres a telefonnyomogatás, a tanítási órák alatt megszólaló telefonok vagy az egymásnak szánt üzenetek kézbesítését jelző pittyegés, csörgés gyakran az oktatás rovására megy.

Az új törvény értelmében a diákok csak az iskolán kívül illetve az erre kijelölt helyeken használhatják ezentúl a telefonokat. A tantermekben csak vészhelyzet esetén vagy tanítási segédletként, oktatási célra kapcsolhatják be a készülékeket.

Forrás: euronews.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*