, , ,

A Samsung hivatalos oldalán jelentették be a hírt, hogy várhatóan ősszel elérhető lesz az a frissítés, amivel az okosórák vérnyomásmérésre is alkalmasak lesznek!

A hivatalos bejelentés szerint az okosóra által használt Health Monitor alkalmazás hivatalos minősítést és engedélyt kapott a dél-koreai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Minisztériumtól (MFDS), ezzel együtt az alkalmazás „Szoftver mint orvosi eszköz (SaMD)” besorolást kapott.

Ahogy Taejong Jay Yang a Samsung mobilkommunikációs üzletágának egészségügyi csoportjának vezetője fogalmazott:  „A Samsung Health Monitor alkalmazás segítséget nyújthat a magas vérnyomás által érintett emberek millióinak világszerte az egész világon.”

Mivel a Galaxy Watch Active 2 okosóra csak pulzus és szívritmus mérésre képes, érdekes megoldást kellett kidolgozni a vérnyomás adatok méréséhez. Az új funkcióhoz először kalibrálni kell az érzékelőket oly módon, hogy egy hagyományos vérnyomásmérő mandzsettát kell az órához csatlakoztatni. A kalibrációs folyamat végeztével nincs többé szükség a mandzsettára, igaz ezt a műveletet ajánlott minden hónapban egyszer elvégeznie a felhasználónak, hogy az óra pontosan mérjen.

Samsung Health Monitor vérnyomásmérő működés közben

Samsung Health Monitor vérnyomásmérő működés közben

A tényleges vérnyomásmérés a szoftver által elvégzett kiértékeléssel történik, ami a kalibrált érték és a vérnyomás eltérés értékeit elemzi.

A vérnyomás-ellenőrzés kiegészítésével a Galaxy Watch Active2 okosóra a Samsung legfejlettebb egészségügyi és wellness képességeivel büszkélkedhet.

Az ősszel várható Samsung Health Monitor alkalmazás frissítést valamennyi már megjelent Watch Active 2 – és a jövőben megjelenő Samsung – okosóra megkapja, arról azonban egyelőre nincs szó (bár technikailag megoldható), hogy a vérnyomás-mérés funkciót elérhetővé tennék a Galaxy Watch, Galaxy Watch Active órákban.

Forrás:  news.samsung.com


Vélemény, hozzászólás?

*

*