,

Egy felmérés szerint az iPhone készülékeket használók már 2018-as modellekre váltanának.

1 hónapon belül érkeznek az új iPhone készülékek így a LoupVentures cég felmérést készített, vajon mennyire szeretnének új telefonra váltani a felhasználók?  A felmérésben 503 okostelefon tulajdonost kérdeztek meg, akik közül 212 Android készüléket használ.

Az iPhone mobilosok 48%-a tervezi, hogy lecseréli telefonját egy új (de nem feltétlenül 2018-as) készülékre. Ezen válaszadók 42%-a az ősszel megjelenő új típusok közül választana, míg 17%-uk iPhone X-re, 16%-uk pedig iPhone 8-ra váltana.

A mobiltelefon felhasználók várják az Új iPhone-t

A tavalyi évi eredményeivel összehasonlítva lényegesen többen szeretnének most telefont cserélni. 2017 szeptemberében csak 23% gondolkodott a váltáson.

A tavalyi évben debütált az iPhone X és ezzel az új Apple design. Ezért lehetséges, hogy az emberek megvárják, hogyan teljesít majd az új telefon és csak utána döntenek a váltásról.

Az Android felhasználók körében nőtt a hajlandóság, hogy ők is iPhone-ra váltsanak. Míg tavaly csak 12% tervezte, hogy iPhone-ra cseréli meglévő telefonját, idén ez a szám 19%-ra nőtt.

Úgy tűnik, megtérül az Apple azon erőfeszítése is, hogy növeljék a Kiterjeszett valóság (AR: Augmented Reality) szerepét a telefonoknál. A válaszadók 32% szerint fontos szempont számukra, hogy minél jobb AR képességekkel rendelkezzen a telefonjuk. A tavalyi évben ez a szám csak 21% volt.


Vélemény, hozzászólás?

*

*